HomeCloud & MobilityA fost lansata versiunea 3.0 pentru platforma de programare grafica Scratch

A fost lansata versiunea 3.0 pentru platforma de programare grafica Scratch

Scratch 3.0: programare devine mai simplă și mai captivantă.

Limbajul de programare grafică Scratch, dedicat copiilor și începătorilor în ale programării, a ajuns la versiunea 3.0 și este disponibil pentru download aici.

Versiunea 3.0 include o multitudine obiecte animate, un nou editor de sunet și multe blocuri extra, gata de a fi folosite în programele dezvoltate cu instrumentul vizual. Ca și până acum și Scratch 3.0 poate fi folosit atât de pe PC cât și de pe tabletă.

În Scratch 3.0 apar și extensii care permit controlul dispozitivelor hardware. Extensiile sunt de fapt niște blocuri extra ce conțin cod predefinit (API-uri) cu care să se poată controla ușor dispozitive IoT de genul micro:bit sau LEGO robotics kits.

Dacă încă nu ați apucat să folosiți Scratch și să îl prezențati copiilor e momentul să o faceți, versiunea 3.0 fiind acum mult mai simplu de folosit, oferind totodată și o gamă extinsă de modele animate gata de a fi folosite în programele dezvoltate.

Cu Scratch copiii vor învăța mult mai ușor elementele de programare și vor putea dezvolta sub formă de joc primele programe de calculator.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep