HomeFeaturedFocusSony Xperia 1 prezentat oficial, noul flagship al japonezilor

Sony Xperia 1 prezentat oficial, noul flagship al japonezilor

Așa cum îi stă bine unui flagship care se respectă, Sony Xperia 1 inovează. Aduce câteva premiere interesante, atât în zona de smartphone, unde avem primul display 4K OLED cu aspect 21:9, cât și la nivel de companie, Xperia 1 fiind primul telefon Sony cu sistem cu trei camere foto pe spate.

Vedem încă de la început că s-au adeverit zvonurile care spuneau că Sony va trece la un nou sistem de denumiri. Ceea ce ar fi trebuit să poarte numele de Xperia XZ4, se va numi Xperia 1. Nu ne împiedicăm de nume, decizia poate că este una de bun augur. Important este că avem un telefon de top, despre care sunt multe de povestit. Așa că nu mai pierdem vremea.

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 este construit în jurul unei combinații de chipset Qualcomm Snapdragon 855 cu o memorie RAM de 6 GB. Capacitatea internă de stocare poate fi de 64 GB sau de 128 GB, în ambele cazuri se poate adăuga și un microSD de 512 GB.

Ecranul este un OLED de 6,5 inchi și 3840 x 1644 pixeli, cu aspect 21:9, numit de Sony CinemaWide. Este protejat de Gorilla Glass 6 și înglobează tehnologiile pe care Sony le folosește deja cu succes pe zona de televizoare: HDR BT.2020, Triluminos display, X-Reality Engine. Pentru ca experiența multimedia să fie desăvârșită, avem acum și suport pentru Dolby Atmos, care întrebuințează cele două difuzoare ale terminalului.

Sistemul de trei camere foto este alcătuit din trei senzori de 12 megapixeli fiecare. Un senzor standard, unul telephoto (zoom 2x) și unul ultra-wide.  Sunt multe de descoperit la nivel de funcții software în aplicația foto, acolo Sony a folosit chiar și cunoștințe din sfera cinematografiei.

Camera foto frontală este de 8 megapixeli, iar acumulatorul are o capacitate de 3300 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă (18W).

Sony Xperia 1

Nici în cazul lui Xperia 1 nu prea avem detalii comerciale, dar vom reveni în momentul în care acestea vor fi oferite opiniei publice.

via Engadget  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep