HomeFeaturedFocusBlackBerry Messenger se inchide pe 31 mai

BlackBerry Messenger se inchide pe 31 mai

BlackBerry Messenger se inchide

Este o veste oarecum tristă pentru un grup cred eu destul de restrâns de utilizatori, dar s-ar putea să mă înșel. Culmea este că și eu folosesc acest serviciu de mesagerie datorită din cauza unei singure persoane. Este o persoană foarte dragă, care trăiește de mulți ani în Canada, destul de aproape de zona în care BlackBerry își are sediul central și care folosește telefoanele și aplicațiile cu care este obișnuit de atâta amar de vreme. Lucru oarecum normal pentru o persoană din vecinătatea companiei. Nu am ezitat prea mult să-mi instalez BlackBerry Messenger pentru a putea comunica cu el, mi s-a părut un efort destul de mic.

Ei bine, acum am primit vestea că acest serviciu de mesagerie se va închide pe 31 mai, așa că în sfârșit sper ca această persoană să facă pasul spre Android (inclusiv în ceea ce privește hardware-ul), un pas pe care eu consider că ar fi trebuit să îl facă de mult timp.

Revenind la BlackBerry Messenger, Emtek Group, compania care a achiziționat în 2016 drepturile asupra acestui serviciu, a anunțat că renunță la a-l mai ține în viață și că la finalul lunii viitoare îl va închide. Se pare că acest lucru se întâmplă datorită pieței mult prea volatile, conform declarațiilor Emtek.

Partea interesantă de-abia acum urmează! BlackBerry nu vrea să își lase utilizatorii obișnuiți cu această aplicație de izbeliște și lansează în Google Play și App Store un serviciu similar, numit BBMe (de la BlackBerry Messenger Enterprise).

“The decision was made out of BlackBerry’s respect for loyal users,” spune un comunicat de presă din partea companiei canadiene.

Numai că, foarte important de ținut minte, noul BBMe este gratuit pentru primul an de zile, după care, oricine dorește să îl utilizeze în continuare va trebui să plătească 2,49 dolari la fiecare 6 luni de zile. Și uite așa începe să miroase a manevră premeditată din partea canadienilor, care nu o duc oricum prea roz și au nevoie să scoată bani și din piatră seacă. Iar grija lor pentru utilizatorii loiali începe să fie doar o fățărnicie ieftină.

Însă am o senzație că această strategie care denotă o oarecare disperare se va întoarce precum un bumerang împotriva BlackBerry. Sunt curios cât de popular va fi noul serviciu de mesagerie și chiar o să încerc să urmăresc ritmul de creștere al instalărilor.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep