HomeFeaturedFocusFacebook a furat datele legate de contacte din 1,5 milioane de conturi

Facebook a furat datele legate de contacte din 1,5 milioane de conturi

Facebook a furat ilegal datele din conturile de email a 1.5 milioane de utilizatori.
Facebook a furat ilegal datele din conturile de email a 1.5 milioane de utilizatori.

De câte ori v-ați uitat cu atenție la setările de privacy pentru aplicația Facebook de mobil? Și de câte ori ați acceptat (sau nu) ca toate contactele voastre să fie urcate periodic pe server-ele Facebook în ideea că veți fi anunțați când vreun prieten se conectează în rețea? Dacă răspunsul e niciodată, atunci vă mai spun un lucru: Facebook a colectat în mod constant datele din agenda de contacte și le-a stocat în cloud, de multe ori fără acordul utilizatorului.

Zilele trecute au ieșit la iveală niște informații legate de faptul că Facebook a început să ceară noilor utilizatori parola pentru conturile de email?!? în ideea că trebuie să facă niște verificări. În fapt se pare că ”în mod neintenționat au fost încărcate pe server-ele Facebook contactele a peste 1,5 milioane de utilizatori, fără ca acestora să li se ceară acordul” și povestea datează din mai 2016.

Neintenționat? La Facebook (sau Google)? Așa ceva nu există. Procesul a fost unul voit (cu sau fără asumarea eventualelor probleme) și a vizat creșterea bazei de date cu contacte în ideea de a identifica legături mai strânse între utilizatori și prietenii lor, legături ce nu erau mereu vizibile în Facebook.

Vă dați seama că aproape 1,5 milioane de utilizatori și-au dat parola de la contul de email către Facebook? Sper că nu vă numărați printre ei, iar dacă ați făcut asta, data viitoare să fiți mai vigilenți.

Facebook nu face nimic degeaba, sau accidental. Totul este foarte bine gândit (la fel ca la Google) în scopul de a obține cât mai multe date despre utilizatori și a putea să le vândă cât mai bine, sau într-un scenariu și mai rău, să îi influențeze cât mai mult.

Pe de altă parte, datele noastre în curtea Facebook ar trebui să fie cât mai puține dat fiind numeroasele probleme de securitate apărute în ultima vrema: luna trecută parolele a câteva sute de milioane de utilizatori au fost stocate text pe server-ele companiei, în luna octombrie a anului trecut 29 de milioane de conturi au fost compromise …

Și despre toate astea am aflat abia după ce media s-a alertat și nu direct de la Facebook.

Țineți minte asta și dacă nu puteți renunța la platformă (nu discut motivele) măcar asigurați-vă că le oferiți cât mai puține date valide …

via THN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep