Generatia Tech, program de educatie digitala sustinut de Digital Nation si Google

0
Generatia Tech

Digital Nation a anunțat programul de dezvoltare regională Generația Tech, care îi va sprijini pe tinerii de 15-24 ani din România să-și dezvolte competențele digitale. Programul, în premieră la noi în țară, este realizat cu susținerea Google, care oferă o finanțare de 500.000 dolari pentru primul an de proiect. Obiectivul proiectului este ca peste 300 de tineri să participe la cursul Generația Tech și să dobândească abilități practice, necesare pe piața muncii. Proiectul se bucură și de sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Programele Generația Tech demarează în iulie 2019, iar tinerii de 15-24 ani se pot înscrie la una din cele două specializări de 12 luni: IT Literacy și Learn to Code. În primul an, programele vor fi accesibile în 3 orașe, iar participanții se vor putea conecta în Campusul digital sau vor putea accesa hub-urile locale înființate prin program, cu scopul de a ajuta comunitatea să se cunoască și să interacționeze. Participanții vor urma ore interactive online, vor fi mentorați de specialiști din Cluj, Iași, București și din toate marile centre dezvoltate digital și se vor reuni la evenimentele locale Digital Nation. La finalul programului, tinerii vor parcurge o etapă de facilitare a angajării în roluri digitale, la nivel local și regional.

Generatia Tech

Înscrierile la specializările Generația Tech sunt deschise în perioada mai-iunie 2019, pe site-ul comunității. Programul își propune să pregătească 300 de tineri, prin cursuri digitale și mentorat. În plus, programul va oferi echipamente hardware în cazul în care tinerii selectați au această nevoie.

Programele Generația Tech sunt dezvoltate folosind metodologii de predare ale Digital Nation, comunitate născută în București, care experimentează și inovează în sfera educației din 2013 .

Programul a fost lansat printr-o conferință de presă, care a avut ca subiect de dezbatere competențele digitale de viitor în rândul tinerilor, modul de deprinde a acestora și rolul pe care diferiți actori sociale îl au în sprijinirea acestui demers. În cadrul discuțiilor, Liza Belozerova (Program Manager EMEA, Google.org), Elisabeta Moraru (Country Manager, Google România), Paul Apostol (fondator Digital Nation) și Lucian Ghindă (Head of Mentors, Digital Nation) au vorbit despre strategiile propuse și impactul prevăzut al programului, precum și despre alegerea României în contextul acestei investiții:

”Misiunea Google.org este de a susține organizațiile și comunitățile să își scaleze eforturile de digitalizare, în toate colțurile țării, oricât de remote ar fi acestea. Digital Nation se alătură astăzi grupului de organizații susținute de Google, fiind pentru prima oară când demarăm un proiect de o astfel de anvergură cu o țară din Europa de Est. 44% din populația Europei nu dispune de competențele digitale necesare în ziua de astăzi, de aceea Google susține partenerii locali în dezvoltarea programelor care vor crește forța de muncă digitalizată.” (Liza Belozerova, Program Manager EMEA, Google.org).

Mai multe detalii despre acest program, dar și informații despre pașii care trebuie urmați pentru a vă înscrie, găsiți pe pagina Generația Tech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here