HomeFeaturedFocusCei ce solicita viza de SUA vor trebui sa isi declare conturile...

Cei ce solicita viza de SUA vor trebui sa isi declare conturile de social media, email si numarul de telefon

Cea mai nouă reglementare a US State Department presupune ca toți cei ce solicita viza de intrare în SUA să își declare conturile de social media, adresele de email și numerele de telefon folosite în ultimii 5 ani.

Toți turiștii și potențialii doritori de a se muta în SUA vor trebui să își declare conturile de social media (nu toate, ci doar cele din lista prezentată pe formular), adresele de email și numerele de telefon folosite în ultimii 5 ani.

Ideea asta a apărut în 2018 dar abia acum începe să se aplice și are drept scop crearea unei baze de date mai ample prin care US State Department să poată verifica identitatea celor ce solicită viza. Scutiți sunt doar cei ce solicită viză în scop diplomatic, restul vor trebui să declare conturile de social media, încluzând aici Facebook și Twitter, iar dacă doresc pot să ofere detalii și despre altele.

Evident, cine minte (sau poate uită să declare vreun cont folosit rar sau aproape deloc) riscă să se trezească că viza este restrasă sau că este refuzată. Până acum aceste detalii suplimentare erau cerute doar în cazuri speciale, când existau suspiciuni vizavi de aplicant.

Dacă pe de o parte există o justificare clară legată de siguranța națională, o scanare a conturilor de social media putând oferi indicații suplimentare legate de activitatea și convingerile celor ce solicită viza, plus rețeaua sa de cunoștințe/prieteni. Pe de altă parte, crearea unei astfel de baze de date fără protecția adecvată ridică semne de întrebare legate de modul în care informațiile sunt folosite și stocate.

Să ne amintim că acum câteva luni au apărut detalii despre faptul că agenții US custom nu au manevrat corespunzător datele despre cei ce au intrat în SUA, rezultatele căutărilor nu au fost șterse de pe dispozitivele folosite.

Cam asta e situația și dacă vă pregătiți să mergeți la un interviu pentru viză să fiți pregătiți cu datele despre conturile sociale.

via AP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep