Saga Huawei vs SUA continuă: conform Reuters, Facebook nu va mai permite preinstalarea aplicațiilor sale – Facebook, Instagram și WhatsApp pe aparatele Huawei.

Conform unui material publicat de Reuters Facebook e pregătită să retragă permisiunea acordată Huawei de a preinstala aplicațiile sale – Facebook, Instagram și WhatsApp pe aparatele Huawei. Cel mai probabil că decizia va afecta viitoarele modele, cele aflate deja în circulație vor scăpa de această restricție. În ideea că problemele China – SUA în care Huawei e prinsă la mijloc se vor rezolva și Google Play Store va fi preinstalat, decizia Facebooo nu e așa importantă. Dar probabil că în acest caz nici Facebook nu își va retrage aplicațiile, e logic. Să nu uităm însă că în China Facebook nu poate fi folosit oricum, deci impactul este doar în afara Chinei, unde probabil că americanii nu și-ar dori asta.

Așa că după ce asistăm la faptul că rând pe rând marile firme din SUA se conformează legislației americane, Huawei începe să rămână fără opțiuni și singura variantă de a merge înainte este un Android Open Source și un magazin terț Android (poate fi cel al Huawei sau poate chiar o colaborare cu Aptoide).

Rămâne să vedem ce se întâmplă – ne aflăm deja în a treia săptămâna de ”război” și lucrurile nu par să se poată rezolva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here