HomeFeaturedFocusiPadOS anuntat oficial de Apple: pentru ca PC-ul nu moare, se reinventeaza

iPadOS anuntat oficial de Apple: pentru ca PC-ul nu moare, se reinventeaza

Apple a anunțat la WWDC 2019 că iPad-urile vor primi un nou sistem de operare, denumit ... iPadOS cu suport pentru maus, multitasking și dispozitive USB.
Apple a anunțat la WWDC 2019 că iPad-urile vor primi un nou sistem de operare, denumit … iPadOS cu suport pentru maus, multitasking și dispozitive USB.

iPadOS este noul sistem de operare pe care Apple îl propune pentru iPad ca urmare a faptului că în sfârșit oamenii din conducerea companiei au ajuns la concluzia că PC-ul nu va muri, așa cum au decretat ei, dar se reinventează și că iPad-urile au posibilitatea de a juca un rol important aici.

iPadOS este cumva legătura dintre iOS și macOS, făcut pentru tabletele Apple, capabil să ofere opțiuni de multitasking, suport pentru maus și dispozitive USB și Bluetooth. Deci practic ceea ce e acum un Microsoft Surface, doar că mai mult tabletă decât PC pentru că implementarea suportului pentru maus e încă în fază incipientă.

iPadOS vine cu un home screen pe care se pot pune widget-uri, pe lângă deja cunoscutele opțiuni de split screem, side over și gesturi.

Mai jos vedeți cam ce este iPadOS:

Tot pe noul iPadOS Apple a introdus și o aplicație Files mai complexă, pentru că e evident că atunci când lucrezi la PC ai nevoie să accesezi mai ușor fișierele și mai mult, ai nevoie de ele prin rețea (SMB). Safari e la rândul său migrat către o versiune mai apropiată de cea de desktop decât de cea de mobil, cu opțiuni avansate de control al aspectului și shortcut-uri de tastatură.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep