HomeFeaturedFocusSamsung isi intareste pozitia de lider pe piata de smartphone

Samsung isi intareste pozitia de lider pe piata de smartphone

smartphone

Conform unui studiu publicat de Strategy Analytics (există unul și din partea Counterpoint, cu cifre foarte apropiate), Samsung a reușit în al doilea trimestru al anului curent să își consolideze poziția de lider pe piața globală de smartphone. Este o performanță, pentru că în ultima vreme cota de piață a producătorului coreean era într-o continuă scădere.

Și este cu atât mai notabilă această performanță, cu cât la nivel global piața de smartphone a înregistrat o scădere în acest trimestru. Cu 2,6 procente au scăzut livrările de smartphone în trimestrul al doilea al lui 2019 în comparație cu perioada similară a lui 2018. Condiție în care creșterea de 1,9% a celor de la Samsung sună chiar bine. Au ajuns astfel la o cotă de piață de 22,3%.

Și Huawei, compania care ocupă locul al doilea al clasamentului a reușit o creștere, de 1,7%, de la 15,5% la 17,2%.

Cota de piață a celor de la Apple a scăzut foarte puțin, cu 0,7%. Pierderea mare s-a înregistrat în rândul producătorilor din afara top 5-ului, pentru că Xiaomi și Oppo, ocupantele locurilor 4 și 5, au avut și ele mici creșteri. Semn că numele mari de pe piața de smartphone ajung să domine tot mai autoritar.

De reținut însă că acesta este doar unul dintre studiile existente despre piața de smartphone și, poate chiar mai important, se referă la numărul de unități livrate, nu vândute.

În plus, contează foarte mult și profitul obținut, care este mai important. Este un parametru care nu ține cont de numărul de unități livrate și la care, există zvonuri, că Samsung nu mai stă chiar atât de bine.

via Strategy Analytics

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep