HomeFeaturedFocusTutorial: cum activezi primirea mesajelor de urgenta (ROALERT) pe iPhone (iOS)

Tutorial: cum activezi primirea mesajelor de urgenta (ROALERT) pe iPhone (iOS)

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

În lumina avalanșei de mesaje RO ALERT de săptămâna trecută am fost întrebat de ce unele aparate iPhone (cu iOS) nu primesc aceste mesaje și altele le primesc. Răspunsul este simplu: pentru că utilizatorii pot opta să nu primească acest tip de mesaje și prin urmare nu au activată facilitatea din sistemul de operare.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Pentru sceptici, vă spun că e mult mai bine să primiți așa ceva, decât să nu primiți. Spre exemplu, la începutul anului acesta am primit o avertizare legată de prezența unui urs în zona Coresi din Brașov, cam pe unde am și eu biroul. Spre norocul tuturor, ursul a plecat repede din zona, însă faptul că oamenii a fost inștiințați a fost un lucru extrem de bun.

Revenind, pe iOS posibilitatea de a primi mesaje de avertizare (AMBER alerts cum se spune în SUA) poate fi blocată/deblocată din sistemul de operare iOS.

Mergeți în Settings, selectați Notifications și apoi Activați Amber alerts și celelalte două Extreme și Severe alerts.

De aici activați primirea mesajelor de alertă (RO ALERT) pe iPhone (iOS).

Sper să nu trebuiască niciodată să depindeți de aceste mesaje, însă mai bine activați-le. Nu se știe niciodată!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep