HomeMobileAndroidSamsung Galaxy Note10 si Note10+ lansate oficial: mai puternice, mai inteligente, design...

Samsung Galaxy Note10 si Note10+ lansate oficial: mai puternice, mai inteligente, design similar, fara jack audio

Samsung Galaxy Note10 si Note 10+ au fost prezentate oficial, rezervarile se pot face de astazi, livrarile vin pe 23 august.

Aseară, de la ora 23:00 a României a avut loc evenimentul de prezentare a noii serii Samsung Galaxy Note10 unde am putut vedea cum arată cele două noi modele Note. Da, ați citit bine: pentru prima dată Samsung vine cu două modele pe seria Note, adică Note10 cu display de 6.3 inci și Note10+ cu display de 6.8 inci. Ambele beneficiză de suportul unui S Pen mai inteligent, dotat cu accelerometru si giroscop, capabil să recunoască mișcările pe 6 axe.

Galaxy Note10+.

La fel, ambele modele vin cu display cinematic edge-to-edge, cu gaură pentru camera foto frontală și senzor de amprentă pus sub ecran. Folosesc tehnologia Dynamic AMOLED cu certificare HDR10+ și Dynamic Tone Mapping.

S Pen mai inteligent

Galaxy Note10 oferă capabilități noi și puternice unui S Pen compact, reimaginat. Acum, utilizatorii pot lua notițe, pot converti instantaneu scrisul de mână în text digital în Samsung Notes și îl pot exporta în diferite formate, inclusiv Microsoft Word. Utilizatorii pot chiar să-și personalizeze notițele prin reducerea, mărirea sau schimbarea culorii textului. Prin doar câteva acțiuni, documentele pot fi partaje cu ușurință între participanții unei ședințe; clipele de inspirație se pot transforma rapid în documente editabile.

Galaxy Note10 aduce îmbunătățiri S Pen-ului; dacă pe Galaxy Note9 S Pen-ul a primit funcția de Bluetooh Low Energy, S Pen-ul de pe Galaxy Note10 primește și funcția Air, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot controla device-ul prin anumite gesturi făcute cu S Pen-ul. Prin intermediul funcției Air SDK, dezvoltatorii software pot crea funcții de control personalizate care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a  utiliza aplicațiile preferate folosind gesturi.

Și Samsung a decis să aducă seria Note10 cu o carcasă în mai multe nunanțe, denumită Auraglow.

De la smartphone la PC și integrarea mai bună cu Windows

Galaxy Note10 extinde funcțiile Samsung DeX, astfel încât utilizatorii pot să lucreze acum mult mai ușor atât pe telefon, cât și pe PC sau Mac. Cu o simplă conexiune compatibilă USB, utilizatorii pot partaja fișiere între dispozitive și pot folosi aplicațiile mobile preferate cu un mouse și o tastatură, păstrând în siguranță datele lor pe telefon prin Samsung Knox.

Porning o colaborare amplă cu Microsoft, Samsung preinstalează pe Galaxy Note10 aplicația My Phone care integrează funcția Link to Windows direct în panoul rapid (Quick Panel) și permite folosirea smartphone-ului direct din Windows, de la citirea de mesaje, transferul de fișiere și chiar controlul aplicațiilor Android. Cu un singur clic, utilizatorii se pot conecta pe computerul lor cu  Windows 10. Astfel pot vedea notificările, pot trimite și primi mesaje și pot vedea fotografiile recente, fără a se opri să se uite la telefon.

Focus pe crearea de conținut

Cu noua serie Galaxy Note 10 Samsung pune în prim plan crearea de conținut (logică de altfel colaborarea cu Microsoft în direcția asta) pentru ca utilizatorii să poată înregistra video-uri și să facă fotografii uimitoare.

Galaxy Note10 permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri la o calitate grafică și sonorizare impresionantă fără a avea nevoie de aparatură profesională. Cu modul de focalizare video live se poate modifica adâncimea de câmp, astfel încât puteți estompa fundalul pentru a vă concentra pe subiect. Microfonul cu zoom amplifică sunetul și izolează zgomotele de pe fundal pentru a vă ajuta să obțineți sunetele pe care vi le doriți. Funcția Super Steady a fost îmbunătățită pentru a stabiliza imaginile video, fiind disponibilă acum și în modul hyperlapse.

Galaxy Note10.

În sfârșit Samsung a înțeles că e nevoie să livreze o aplicație completă de editare video pentru ca utilizatorii de Note10 să aibă un plus în fața altora. Așa se face că odată ce și-au înregistrat videoclipul, utilizatorii Galaxy Note10 pot edita din mers direct de pe telefon, fără a avea nevoie de echipament suplimentar. Editorul video este integrat în S Pen, astfel încât utilizatorii pot alege exact partea pe care doresc să o decupeze, utilizând S Pen-ul. Pentru creatorii care au nevoie de un control și mai mare asupra materialelor video, Adobe Rush pe Galaxy Note10 oferă o suită sofisticată de instrumente de editare, care devin și mai eficiente cu ajutorul lui S Pen.

Pentru gamerii care doresc să adauge o anumită personalitate streaming-urilor sau pentru vloggerii care doresc să își îmbunătățească calitatea tutorialelor video, Galaxy Note10 introduce funcția Înregistrare Ecran. Puteți captura ușor imaginile de pe ecran, opta pentru opțiunea picture-in-picture pentru a adăuga reacții și folosi S Pen pentru a face mențiuni direct în video.

Wireless charging și Super Fast Charging

Galaxy Note10+ are suport pentru încărcare prin încărcătorul de 45W (achiziționat separat!), astfel încât în doar 30 de minute, utilizatorii își pot încărca telefonul complet pentru a-l utiliza pe durata întregii zile.

Note10 vine cu Wireless PowerShare. Utilizatorii își pot încărca wireless Galaxy Watch, Galaxy Buds sau un alt device compatibil Qi cu ajutorul telefonului lor Galaxy Note10.

Galaxy Note10 și Galaxy Note10+ vor fi disponibile în următoarele nuanțe: Aura Glow, Aura White și Aura Black începând cu 23 August. Precomenzile vor fi disponibile în perioada 8 – 22 august, ca parte a programului de Trade-in, disponibil la partenerii Samsung. Clienții care înregistrează o precomandă pentru noile Galaxy Note și aduc un telefon vechi, în programul de Trade-In, pot beneficia de 450 RON.

Galaxy Note 10 – specificații de produs

  Galaxy Note10 Galaxy Note10+
Ecran 6.3-inci FHD+ Dynamic AMOLED Infinity-O Display, 2280×1080 (401ppi) Certificat HDR10+ 6.8-inci Quad HD+ Dynamic AMOLED Infinity-O Display 3040×1440 (498ppi) Certificat HDR10+
* Ecranul măsurat în diagonală drept dreptunghi complet, fără a se ține cont de colțurile rotunjite; suprafața vizuală reală este mai mică datorită colțurilor rotunjite și decupajul camerei. * Rezoluția prestabilită a lui Galaxy Note10 este Full HD + și poate fi modificată la Quad HD+ din Setări.
Cameră Principala: Camera Triplă  – Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)  – Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)  – Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)     Frontal: 10MP 2PD AF F2.2 (80°) Principala: Camera Cvadruplă  – Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)  – Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)  – Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)  – DepthVision Camera: VGA   Frontal: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)
Corp 71.8 x 151.0 x 7.9mm, 168g (BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08mm,  3.04g) 77.2 x 162.3 x 7.9mm, 196g (BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08 3.04g) * Modelul Galaxy Note10+ 5G mmWave cântarește 198g.
AP – Procesor Octa-Core 7nm 64-bit  (Max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz) – Procesor Octa-Core7nm 64-bit  (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz) * Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.
Memorie – 8GB RAM cu 256GB memorie internă (doar pentru modelul LTE) – 12GB RAM cu 256GB memorie internă (doar pentru modelul 5G) – 12GB RAM cu 256GB memorie internă – 12GB RAM cu  512GB memorie internă  
* Poate diferi în funcție de model, culoare, piață și de operatorul de telefonie mobilă.
* Memoria disponibiliă utilizatorului este mai mică decât memoria totală din cauza stocării sistemului de operare și a software-ului utilizat pentru a opera caracteristicile dispozitivului. Memoria actuală disponibilă utilizatorului variază în funcție de operator și se poate modifica după efectuarea actualizărilor software.
SIM Card LTE Dual SIM: un Nano SIM și un Nano SIM Dual SIM (Hybrid): un Nano SIM și un Nano SIM  sau un MicroSD slot ( până la 1TB)
5G Un singur SIM: un Nano SIM Un singur SIM: un Nano SIM și un MicroSD slot (până la 1TB)
  * Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.
* Cardurile SIM si MicroSD se vând separat. * Slotul SIM-ului hibrid disponibil doar pe modelul Galaxy Note10 + LTE.
Baterie[1] 3,500mAh (în mod obișnuit) 4,300mAh(în mod obișnuit)
* Valoarea tipică testată în condiții de laborator ale terților. Valoarea tipică este valoarea medie estimată luând în considerare abaterea capacității bateriei dintre probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 3400mAh pentru Galaxy Note10 și 4170mAh pentru Galaxy Note10 +. Durata de viață reală a bateriei poate varia în funcție de mediul rețelei, de tiparele de utilizare și de alți factori. *Încărcare super rapidă compatibilă cu cablu cu QC2.0, AFC și PD3.0 *Viteză de încărcare wireless cu încărcare rapidă wireless 2.0, compatibilă cu WPC and PMA *Wireless PowerShare, funcția este limitată la Samsung sau alte smartphone-uri cu încărcare wireless WPC Qi
Sistem de operare Android 9.0 (Pie)
Rețea LTE Enhanced 4×4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20  – Pana la 2.0Gbps Download / Pana la 150Mbps Upload * Poate diferi în funcție de piață, de operatorul de telefonie mobilă si de mediul de utilizare.
5G 5G Non Standalone (NSA), Sub6 / mmWave * Necesită conexiune optimă 5G. Cheltuielile reale pot varia în funcție de piață, de operatorul mobil și de mediul de utilizare.
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM – Pana la 1.2Gbps Download / Pana la 1.2Gbps Upload * Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă. Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*) * Acoperirea Galileo si BeiDou pot fi limitate. Este posibil ca BeiDou să nu fie disponibil pentru anumite piețe.
Plată NFC, MST * Poate să difere în funcție de piață, operatorul mobil și furnizorii de servicii.
Senzori Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB light sensor (BLE S Pen: 6-axis Sensor including Gyro Sensor and Acceleration Sensor)
Autentificare Mod deblocare: Glisare, Model, Cod PIN, Parola
Mod deblocare biometric: Amprente digitale, Recunoastere faciala
Audio Difuzoare Stereo și căști: sunet reglat de AKG (Căști audio incluse in cutie: conexiune Type-C, canal auricular hibrid, două difuzoare dinamice înalte și medii) Sunet bazat pe tehnologia Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus inclus)   Format de redare audio: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Pentru mai multe informații despre seria Galaxy Note10, vizitați https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-note10/

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep