HomeFeaturedFocusNetflix si YouTube transmit implicit la rezolutie SD pe perioada crizei coronavirus

Netflix si YouTube transmit implicit la rezolutie SD pe perioada crizei coronavirus

Pentru a ajuta la menținerea liberă a lățimii de bandă pentru folosirea în lucrul de acasă, Netflix și YouTube vor seta rezoluția implicită pe SD în loc de Full HD.
Pentru a ajuta la menținerea liberă a lățimii de bandă pentru folosirea în lucrul de acasă, Netflix și YouTube vor seta rezoluția implicită pe SD în loc de Full HD.

Netflix și Google au fost de acord să reducă rezoluția implicită a stream-urilor video din Europa la format SD pentru a ajuta la menținerea unei rate mai mici de ocupare a lățimii de bandă pe durata crizei coronavirus. Netflix implementează politica de reducere a calității video pentru următoarele 30 de zile, reducând automat cu 25% ocuparea lățimii de bandă. De asta e posibil să observați o degradare a calității video, mai ales pe televizoarele de rezoluție mare.

Decizia Netflix și Google se datorează cererii Comunității Europene făcute în acest sens și despre care ne-a informat Thierry Breton, comisar european.

În mod obișnuit conținutul Netflix vine la rezoluție HD (High Definition), adică 1920 x 1080 pixeli, dar acum va putea fi urmărit la rezoluție SD (Standard Definition), la doar 720 x 480 pixeli. Diferența e importantă atât din punct de vedere al calității cât mai ales din cel al volumului de trafic ocupat.

Partea bună este că în general ofertanții de servicii de internet, incluzând aici operatorii de telefonie mobilă, par să facă față cu bine creșterii neașteptate a traficului utilizatorilor casnici, nevoiți să lucreze mai mult de acasă.

Apropo de treaba asta, voi lucrați de acasă? Ați avut vreo problemă cu accesul la internet pentru muncă și/sau distracție?

via pcmag

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. […] Pe Apple Music am văzut că au apărut opțiunile de sincronizare pentru versuri, chestie ce se va dovedi utilă multora dintre noi. Safari primește opțiunea de import a parolelor din Chrime în iCloud Keychain și apare acum suportul pentru redarea HDR pentru conținutul Netflix (că oricum e redusă acum calitatea stream-ului). […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep