HomeFeaturedFocusCum sa te faci de ras singur: CEO-ul Xiaomi si iPhone-ul

Cum sa te faci de ras singur: CEO-ul Xiaomi si iPhone-ul

Cum reacționează CEO-ul Xiaomi când e prins că folosește un iPhone? Simplu, o dă de gard, spunând că testează produsele concurenței.
Cum reacționează CEO-ul Xiaomi când e prins că folosește un iPhone? Simplu, o dă de gard, spunând că testează produsele concurenței.

Nu este prima dată când vedem că diverse personalități ce ar trebui să promoveze soluții Android, în principiu chineze, sunt prinși că de fapt ei folosesc iPhone-uri. Mai exact, pe platforma Toutiao, CEO-ul Xiaomi Lei Jun a trimis un mesaj în care împărtășea comunității o listă cu recomandări de cărți. Ideea în sine este bună, doar că unii dintre fani au observat o chestie interesantă: mesajul a fost trimis de pe … un iPhone.

În principiu așa ceva nu ar trebui să se întâmple din partea CEO-ului unei companii care are pretenții că produce smartphone-uri interesante (mai toate copii de iPhone, fie vorba între noi). Nu e u secret că dl Lei Jun se visează un fel de Steve Jobs, afirmând inclusiv că: ”Am spus de mai multe ori că am fost numit Steve Jobs al Chinei. La 20 de ani, aș fi fost onorat, dar la 40, nu vreau să fiu considerat ca fiind altcineva decât sunt”.

Ca de obicei, în situații de genul ăsta apar aplaudacii, Pan Jiu Tang, partener în Xiaomi Industry Investment Department motivat că de fapt domnul Lei Jun folosea un iPhone … pentru că îi place să testeze produsele concurenței, pentru a vedea ce direcții de dezvoltare trebuie alese.

Vi se pare o chestie cusută cu ață albă? Și mie, mai ales că dacă motivul ăsta era invocat acum 6 luni, poate că ar fi fost valid. Însă acum? În afara situației în care are în mână un prototip de iPhone 12 (ceea ce nu prea cred), motivația este puerilă. Între timp mesajul original a fost șters și înlocuit cu unul trimis de pe un smartphone Xiaomi. Asta și lipsa de reacție oficială spune multe pentru cine știe unde să se uite.

via ZDNET

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep