HomeMobileAndroidGoogle Lens poate copia text-ul dintr-o imagine direct pe PC, pronunta cuvinte...

Google Lens poate copia text-ul dintr-o imagine direct pe PC, pronunta cuvinte si mult altele

Cel mai nou update Google Lens permite copierea textului direct din imagini pe PC, prounțarea cuvintelor și extragerea de detalii suplimentare prin interograrea motorului de cătuare.
Cel mai nou update Google Lens permite copierea textului direct din imagini pe PC, prounțarea cuvintelor și extragerea de detalii suplimentare prin interograrea motorului de cătuare.

Mica aplicația Google Lens, creată inițial pentru a extrage detalii relevante din poze și/sau recunoașterea unor peisaje, a primit un update important care extinde funcționalitatea oferită.

Primul și cel mai important element de noutate este posibilitatea de e a extrage (via OCR) textul dintr-o imagine, indiferent dacă este scris de mână sau tipărit, copierea lui în Clipboard sau chiar trimiterea către un alt dispozitiv. După ce este recunoscut, textul poate să fie trimis către un PC (”Copy to computer”) care folosește Chrome, bucata respectivă de text apărând în clipboard-ul respectivului dispozitiv.

A doua opțiune majoră este posibilitatea de a pronunța textul recunoscut. De multă vreme Google Lens putea să traducă automat textul, dar acum e posibil să și ascultăm cum se pronunță – indiferent în ce limbă sunt scrise. Se selectează textul din Lens și apoi se apasă pe butonul ”Listen” pentru a asculta pronunția.

Și nu în ultimul rând, direct din Google Lens se poate selecta o bucată din textul recunoscut și prin motorul de căutare Google să se obțină detalii suplimentare, inclusiv explicații sau definiții. Prin simpla selectare a textului din cadrul bucăților recunoscute, va genera afișarea de detalii suplimentare.

Fain, nu?

Toate opțiunile de mai sus sunt disponibile pentru mai multe limbi și pot fi folosite deja. E nevoie doar de instalarea celei mai noi versiuni Google Lens de aici.

Vă recomand să instalați aplicația și să vă jucați puțin cu ea, dacă nu ați facăt încă acest lucru.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep