HomeFeaturedFocusAtentie: aceasta imagine poate sa va blocheze Android-ul daca o aplicati pe...

Atentie: aceasta imagine poate sa va blocheze Android-ul daca o aplicati pe post de wallpaper

Aplicarea acestei imagini drept wallpaper de Android poate duce la blocarea aparatului și necesitatea resetării complete, cu pierdere de date.
Aplicarea acestei imagini drept wallpaper de Android poate duce la blocarea aparatului și necesitatea resetării complete, cu pierdere de date.

Mai mulți utilizatori Android, dornici să experimenteze pe propriile aparate un zvon conform căruia aplicarea imaginii de mai sus pe post de wallpaper, s-au văzut în situația în care aparatele lor au intrat într-o buclă de reset ce nu poate fi oprită decât prin hard reset, ceea ce duce la pierderea datelor. Așa că dacă primiți imaginea de mai sus de la un binevoitor care vă sfătuiește să o folosiți pe post de wallpaper ca să vedeți ce se întâmplă, declinați frumos oferta.

Imaginea respectivă (din motive de siguranță nu am pus versiunea originală, cu probleme) în HDR are niște setări RGB care fac ca sistemul de operare Android să fie dat peste cap atunci câne e aplicată drept imagine de fundal. Problema stă în faptul că sistemul de operare Android folosește sistemul de culori sRGB în loc de RGB și nu are un error handling corespunzător.

Unii nu au vrut să creadă povestea așa că au testat și uitați ce a ieșit:

Problema pare să nu fie doar în Android și să nu afecteze doar anumite aparate – aceiași problemă se regăsește și în emulatorul Android din Android Studio.

Partea bună este că Samsung s-a grăbit să repare problema, știind de ea de la jumătatea lunii mai, așa că așteptați-vă să vedeți rapid un update pe modelele Samsung.

Până atunci, stați departe de acest wallpaper. Pentru un mic test nu merită să fiți nevoiți să dați un hard reset și să vă pierdeți toate datele de pe telefon.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep