HomeEvenimenteiOS 14 arata bine pentru ca copiaza Windows Mobile si Android. Sa...

iOS 14 arata bine pentru ca copiaza Windows Mobile si Android. Sa vedem ce aduce nou!

Noul iOS 14 prezentat în seara asta la WWDC aduce în sfârșit conceptul de Live Tiles de pe Windows Mobile și Picture-in-Picture de pe Android.
Noul iOS 14 prezentat în seara asta la WWDC aduce în sfârșit conceptul de Live Tiles de pe Windows Mobile și Picture-in-Picture de pe Android.

Apple tocmai a prezentat la conferința WWDC 2020 primele detalii oficiale despre viitorul iOS 14, care ar trebui să facă experiența de utilizare mai eficientă și mai informativă. Disponibil abia în toamnă, iOS 14 va veni cu o listă măricică de schimbări, majoritatea dintre ele împrumutate din Windows Mobile și Android.

Observ că în ultimii ani Apple a înțeles că e ok să ia ceea ce e bun la alții și să încerce să implementeze și mai bine. De asta mă bucură să văd că în iOS 14 apar două schimbări majore legate de interfață: se pot adăuga widget-uri similare cu Live Tiles de pe Windows Mobile și că aplicațiile pot să fie organizate mai simplu.

Noul Home Screen de pe iOS 14 o să arate așa:

Apple a înțeles și că utilizatorii vor să aibă acces rapid la informațiile de pe smartphone, imediat ce îl deblochează și să nu mai piardă timpul deschizând un milion de aplicații. Widget-urile aduse de Android și desăvârșite de Microsoft în Live Tiles, apar acum în versiune completă pe iOS 14.

Și mai interesant, Apple a decis că e momentul să aducă în iOS 14 și opțiunea Picture-in-Picture disponibilă deja în Android. Așa va permite utlizatorilor să continue să folosească aplicațiile multimedia în timp ce mai fac și altceva (doar puterea de procesare permite asta).

Picture-in-Picture pe iOS 14.

Alături de PIP, iOS 14 mai beneficiază și de un Siri mai deștept (oare se poate asta?!) fiind capabil să lanseze de aplicații, trimită mesaje etc. Adică fix ceea ce Google Assistant face de multă vreme, fie vorba între noi.

Mai departe, apare o nouă aplicație în iOS 14 numită Translate, care vrea să ia locul Google Translate sau a soluției Microsoft Live Translate. Deocamdată Apple nu poate oferi decât 11 limbi, româna nu e acolo – folosiți liniștiți Google Translate că merge mult mai bine.

Și nu în ultimul rând, Apple va primi integrarea CarKey (soluția prin care o să putem folosi chei digitale pentru mașini). Iar pentru că nu sunt destule aplicații în jurul nostru, Apple a decis să introducă o funcție nou, denumită App Clips prin care se pot expune doar anumite funcționalități din aplicații (vor avea maxim 10 MB și vor oferi un set limitat).

Cam asta ar fi prima listă de noutăți din iOS 14. Cu siguranță că vor mai fi și altele, le vom explora săptămâna asta la WWDC 2020.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep