HomeMobileAndroidSamsung va oferi in Germania suportul pentru cartile de identitate electronice eID

Samsung va oferi in Germania suportul pentru cartile de identitate electronice eID

Informațiile legate de cărțile de identitate vor putea fi stocate e telefoanele Samsung din seria Galaxy S20 într-un cip separat eSE.
Informațiile legate de cărțile de identitate vor putea fi stocate e telefoanele Samsung din seria Galaxy S20 într-un cip separat eSE.

Samsung a anunțat că utilizatorii din Germania vor putea să își stocheze cărțile de identitate electronice eID pe smartphone-urile Galaxy începând cu finalul acestui an. Iar primele aparate care vor putea fi folosite pe post de portofel electronic pentru eID vor fi cele din seria Galaxy S20. Pentru a putea oferi această funcționalitate Samsung a lucrat cu German Federal Office for Information Security (BSI), Bundesdruckerei (bdr) și Deutsche Telekom Security GmbH.

Pentru a putea beneficia de opțiunea de stocare electronică pe aparatele Samsung, utilizatorii vor trebui să descarce aplicația Mobile ID ce va fi disponibilă spre sfârșitul anului în magazinul Play Store. Apoi, vor putea lipi cardul de identitate pe spatele telefonului și prin NFC datele vor fi transferate automat în portofelul electronic de unde vor putea fi folosite.

După autentificarea NFC și transferul datelor via Bluetooth, acestea vor fi stocate într-o locație sigură pe smartphone, în speță într-un cups separat eSE (Secure Element). Samsung spune că seria Galaxy S20 este prima care este compatibilă cu platforma eID. Cetățenii vor avea controlul complet asupra datelor, iar acestea sunt protejate prin criptarea cea mai complexă ce există în acest moment.

Pe lângă tot acest proces de securitate, Samsung a integrat în dispozitiv o componentă de stocare – Secure Element (eSE), care împiedică hackerii să fure informațiile de pe eID, chiar și dacă au acces fizic la smartphone. Elementul securizat încorporat (eSE) furnizează un spațiu criptat separat în Galaxy S20 strict pentru stocarea și procesarea datelor vulnerabile.

Germania a lucrat la proiectul eID de câțiva ani și rezultatul a fost că beneficiarii de iPhone cu iOS 13 puteau să le folosească. Acum vine suportul și pe Android (unde știm cu toții că securitatea este o mare problemă!) cu ajutorul Samsung și a seriei Galaxy S20.

via Samsung

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep