HomeFeaturedFocusWiFi AX3, o serie de router-e HUAWEI cu procesor Gigahome Quad-core și...

WiFi AX3, o serie de router-e HUAWEI cu procesor Gigahome Quad-core și Wi-Fi 6 Plus

Huawei Consumer Business Group anunță lansarea celei mai recente serii Huawei WiFi AX3, optimizată pentru standardele Wi-Fi 6.
Huawei Consumer Business Group anunță lansarea în România a celei mai recente serii de router-e Huawei WiFi AX3, optimizată pentru standardele Wi-Fi 6.

Huawei Consumer Business Group a lansat în România seria de router-e Huawei WiFi AX3, optimizată pentru standardele Wi-Fi 6. Noile produse se regăsesc pe piață din 27 iulie la un prețuri de 499 lei (TVA inclus) pentru modelul AX3 Quad-Core, respectiv 349 lei (TVA inclus) pentru modelul AX3 Dual-Core.

HUAWEI a valorificat expertiza acumulată în zona de 5G, recunoscută pentru rolul important în formularea standardelor Wi-Fi 6, prin dezvoltarea unei tehnologii revoluționare care facilitează colaborarea la nivel de cip între router și multe alte dispozitive. Seria Huawei WiFi AX3 oferă o conexiune Wi-Fi 6 Plus atunci când este utilizată cu dispozitivele HUAWEI.

Routerele Huawei WiFi AX3 sunt echipate cu procesorul Gigahome dezvoltat de HUAWEI și cipsetul Wi-Fi 6 Gigahome. Pe baza standardelor Wi-Fi 6, compania a integrat o tehnologie colaborativă multi-cip, pentru a garanta că Huawei WiFi AX3 oferă „Wi-Fi 6 Plus” la o viteză de rețea dublă, alături de capacități îmbunătățite de penetrare a peretelui, atunci când routerul este utilizat cu alte dispozitive Huawei Wi-Fi 6.

Cipsetul Gigahome Wi-Fi 6 a făcut posibilă această soluție prin îmbunătățirea lățimii de bandă a frecvenței cu până la 160 MHz. Aceasta a dus la stabilizarea lățimii de bandă utile a frecvenței la 2 MHz, pentru un semnal de rețea fără întreruperi, care penetrează pereții. Pe scurt, utilizatorii se pot bucura de o rețea mai rapidă lângă dispozitiv și de conexiuni mai stabile la distanțe mai mari.

Versiunea quad-core a seriei Huawei WiFi AX3 oferă și suport pentru Huawei Share. Prin simpla atingere a unui telefon Android cu NFC activat de zona de detectare NFC a routerului, utilizatorii se pot conecta direct la rețeaua Wi-Fi, fără a fi nevoie de parolă. Această funcție este foarte utilă pentru hoteluri sau restaurante, economisind timp și evitând dificultatea și neplăcerea asociate cu solicitarea și introducerea unei parole complicate de către oaspeți.

Pe lângă tehnologia cu bandă îngustă dinamică exclusivă, versiunea quad-core include patru amplificatoare de semnal independente (două pentru versiunea dual-core), permițând o rețea de tip mesh pentru mai multe routere HUAWEI, compatibilă atât cu moduri de rețea wireless, cablu, cât și cu wireless hibrid + cablu, care extind accesul la rețea în fiecare colț al casei sau biroului.

Versiunea Huawei WiFi AX3 quad-core include și opțiuni de securitate HUAWEI HomeSecTM. În cip-ul Gigahome quad-core a fost integrată o zonă de securitate independentă (mediu de execuție de încredere TEE), iar soluția de securitate TrustZone a fost construită direct în microkernel. Această soluție a obținut certificarea Evaluation Assurance Level-5 (EAL5) din partea Common Criteria, o organizație de certificare a produselor IT recunoscută la nivel global, care confirmă încă o dată garanțiile de securitate la nivel financiar ale produsului.

Sunt curios cum funcționează în realitate, așa că am cerut un sample de test. Voi reveni cu detalii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep