HomeFeaturedFocusImpresii Moto G 5G Plus: solutia completa cu pret atractiv

Impresii Moto G 5G Plus: solutia completa cu pret atractiv

Moto G 5G Plus

Îl butonez deja de peste două săptămâni și îmi place tot mai mult de el. Moto G 5G Plus mi se pare a fi telefonul Motorola cu cel mai bun raport preț/specificații. Un dispozitiv complet pe care un utilizator care își caută un smartphone în segmentul său de preț, nu ar trebui sub nicio formă să îl ignore.

În plus, așa cum o atestă și numele său, este un telefon 5G. Cu ajutorul chipset-ului Qualcomm Snapdragon 765 va putea beneficia de vitezele 5G ale viitorului. Astfel că, cel puțin pe piața din România, eroul nostru se bate și pentru titlul de cel mai accesibil telefon 5G disponibil local. Are și alte feature-uri care îl scot în evidență.

Când au lansat Motorola One Fusion+, oficialii companiei au spus că au luat tot ce au avut mai bun telefoanele lor mid-range și au adunat aceste specificații la un loc. De unde și numele de Fusion. Mie mi se pare că mesajul ăsta de marketing se potrivește ca o mănușă pe Moto G 5G Plus, dipozitivul care aduce câteva premiere inedite pentru companie.

Pret de vanzare Moto G 5G Plus

Am amintit aici și raportul preț/specificații foarte bun, am spus că este unul dintre cele mai accesibile telefoane 5G de pe piață, așa că trebuie să vorbim despre prețul de vânzare. Moto G 5G Plus costă 1699 lei pe Altex.ro. Ca o scurtă paranteză care se impune aici, trebuie spus că în pachetul standard poate fi găsită și o husă de protecție din silicon transparent. Un accesoriu care în mod normal ar mai ridica prețul că câteva zeci de lei. Cei care sunt mai pretențioși din acest punct de vedere, poate fi consultată oferta de huse de protecție de pe MobileDirect.ro.

Specificatii tehnice Moto G 5G Plus

Un preț foarte bun pentru ceea ce are el de oferit. Așa că este momentul oportun pentru a trece în revistă configurația acestui smartphone. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Moto G 5G Plus:

  • Ecran: LTPS IPS LCD
  • Diagonală: 6,7 inchi
  • Rezoluție: 2520 x 1080 pixeli
  • Aspect: 21:9
  • Densitate: 409 ppi
  • Rata de refresh: 90 Hz
  • HDR10: da
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 765
  • Procesor: octa-core (1 x 2,3 GHz Kryo 475 Prime + 1 x 2,2 GHz Kryo 475 Gold + 6 x 1,8 GHz Kryo 475 Silver)
  • GPU: Adreno 620  
  • Memorie RAM: 6 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, hibrid
  • Cameră foto principală: quad-camera (48 MP wide, f/1.7, 26mm + 8 MP ultra-wide, f/2.2, 118˚ + 5 MP macro, f/2.2 + 2 MP adâncime, f/2.2)
  • Camera foto frontală: dual-camera (16 MP wide, f/2.0, 1.0µm + 8 MP ultra-wide, f/2.2, 1.12µm)
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 5000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 20W
  • Cititor de amprentă digitală: da, plasat lateral
  • Sistem de operare: Android 10
  • Altele: dual-SIM, USB Type-C, radio FM, water-repellent coating
  • Dimensiuni: 168 x 74 x 9 mm
  • Greutate: 207 g
  • Construcție: față sticlă, spate plastic, ramă plastic
  • Culori: albastru

Vedem o configurație peste medie, care se apropie de categoria telefoanelor premium mid-range. O configurație care vine cu câteva plusuri interesante, cum ar fi capacitatea acumulatorului (care ar trebui să confere o autonomie îndestulătoare) sau sistemul frontal dual-camera, o premieră pentru Motorola. Plus, în mod evident, suportul pentru rețelele 5G.

Performante

O listă de specificații care ridică automat întrebarea legată de performanțele reușite. Pe post de răspuns, vă las un material video în care l-am pus pe Moto G 5G Plus alături de un Motorola One Fusion+ într-un test de performanță în AnTuTu Benchmark. Apare acolo și un Moto G8 Power, mai mult pentru a nu se simți singur într-un material video separat, pentru că nu este din aceeași categorie cu primele două.

Vedem un scor ceva mai mare decât al lui One Fusion+, un telefon asemănător. Nu este o luptă fratricidă, mie mi se pare că fiecare dintre cele două terminale are publicul lui țintă. În același timp (și mult mai important) vedem un scor suficient de mare (peste 300.000 puncte) încât utilizatorii medii de Android să nu aibă nici cea mai mică urmă de teamă legată de capacitatea lui Moto G 5G Plus de a se descurca cu solicitările lor cotidiene.

Iar acest scor se reflectă foarte bine și în utilizarea de zi cu zi a telefonului. Nu am avut probleme de niciun fel. Nu s-a blocat, nu s-a încins, nu s-a resetat de capul lui. Și, cel mai important din punctul meu de vedere, nici nu a rămas fără baterie. Nici măcar în momentul în care l-am plimbat prin munți (într-o zonă cu semnal slab sau chiar deloc), într-o drumeție de câteva ore bune pe parcursul căreia i-am pus la treabă și camera foto.  

Camera foto 

Și am făcut astfel trecerea la capitoul următor, cel al performanțelor foto. Sistemul de patru camere de pe spatele lui Moto G 5G Plus se descurcă admirabil dacă îl privim prin perspectiva prețului de 1700 lei pe care îl are telefonul.

Aveți mai jos câteva exemple grăitoare. Am avut telefonul cu mine într-o excursie de o zi prin munții Ciucaș. E drept, m-am bucurat de vreme însorită după o primă parte a zilei nu tocmai optimistă. Dar și de peisaje care îți tăiau răsuflarea. Oricum, și sistemul quad-camera și-a făcut bine treaba.

La fel ca și camera dedicată macro.

Fotografiile la dimensiuni mai mari pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania, într-un album foto evidențiat separat.

Nu o să pun aici și fotografiile realizate cu camerele frontale. Dar în mod clar ele reprezintă un plus pentru Moto G 5G Plus. Dincolo de calitatea pozelor, mai mult decât mulțumitoare și cu cele mai mărunte detalii surprinse, perspectiva se poate deschide atunci când într-un selfie trebuie să intre mai multe persoane.

Aș spune că, în ansamblu, performanțele foto ale acestui smartphone sunt cu mult peste medie și reprezintă un mare argument în favoarea acestui smartphone.

PRO si contra

Dacă ar fi să menționez și alte plusuri, aș menționa construcția solidă. Și mai ales aspectul alungit, dar de proporția 21:9 a ecranului.

Oarecum tot aici poate intra și culoarea dispozitivului. Motorola a ales să ofere G 5G Plus doar în versiune albastră. Este un albastru care curge dinspre o nuanță închisă, de bleumarin, înspre una mult mai deschisă. Arată foarte bine și va fi cu siguranță apreciată. Mai ales de către cei care s-au săturat de telefoanele negre.

Din zona de aspecte pozitive nu avea cum să lipsească tocmai autonomia. Un acumulator de 5000 mAh (chiar și pe un telefon mare) oferă o autonomie îndestulătoare. Testul de baterie din PCMark cred că este suficient de grăitor.

Aș spune chiar că este cel mai bun rezultat de când rulez acest teste pe telefoanele testate. Senzația că nu vei fi lăsat la greu este  importantă pentru orice utilizator.

În utilizarea cotidiană, autonomia mai mult decât suficientă se traduce prin trecerea barierei de două zile între încărcări. O barieră cu care Moto G 5G Plus nu are probleme.

Și interfața software trebuie menționată aici. În cel mai pur stil Motorola, avem un Android aproape stock, cu foarte mici modificări la nivel de interfață și aplicații preinstalate.

Suportul pentru noile rețele 5G este și el un mare plus în dreptul acestui smartphone. Și faptul că Motorola a mers pe soluția de chipset oferită de Qualcomm trebuie salutat. Opțiunile de le MediaTek ar fi generat performanțe mai slabe, așa că este bine că nu au fost făcute compromisuri.

Concluzii

Peste toate aceste plusuri, vine cel mai mare dintre ele. Prețul! La 1.699, Moto G 5G Plus este o soluție completă, căreia nu prea ai ce să îi reproșezi din acest punct de vedere. Dacă ar fi să mă leg ceva, tot ce aș putea să îi reproșez este spatele de plastic și mai ales rama de plastic care îmbină cele două suprafețe. Dacă am fi avut pe spate sticlă, ar fi existat  pericolul spargerii acesteia. S-ar putea spune că plasticul poate fi mai trainic, cu prețul unui minus la capitolul eleganță. Însă o ramă metalică ar fi fost mai indicată și ar fi indus un plus de liniște în eventualitatea unui accident nefericit.

Însă în afară de acest aspect, eu chiar nu prea știu ce ar putea să nu îmi placă la Moto G 5G Plus. Evident, dacă privim lucrurile prin perspectiva prețului. Un preț care îl transformă în candidat serios pentru orice utilizator care are un buget fix de 1700-1800 lei pentru un smartphone. Este greu să ignori acest dispozitiv. Și ar fi chiar păcat să o faci.

Moto G 5G Plus este o soluție completă în această zonă de buget. Un telefon 5G foarte accesibil, care lasă acea senzație de lucru bine închegat, bine construit, care nu te va lăsa la greu. Și, cel puțin pentru mine, până acum, nu a făcut-o. Încercați să interacționați cu el (în Altex, Media Galaxy sau poate în showroom-urile Orange) și s-ar putea să aveți aceeași senzație.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep