HomeFeaturedFocusApple lansează iOS 13.7 cu funcția Exposure Notifications Express

Apple lansează iOS 13.7 cu funcția Exposure Notifications Express

Apple a lansat în seara asta iOS 13.7, un important update care vine nu doar cu o grămadă de optimizări dar și cu Exposure Notifications Express, sistemul de notificare vizavi de expunerea la COVID-19.
Apple a lansat în seara asta iOS 13.7, un important update care vine nu doar cu o grămadă de optimizări dar și cu Exposure Notifications Express, sistemul de notificare vizavi de expunerea la COVID-19.

De câteva ore este disponibil update-ul iOS 13.7 care aduce o grămadă de optimizări și patch-uri pentru problemele de securitate detectate în perioada anterioară și introduce sistemul de notificare pentru expunerea la COVID-19. Prin platforma COVID-19 Exposure Notification Apple și Google au venit în ajutorul autorităților sanitare cu o soluție proprie pentru monitorizare și altertare în caz de infecție. Inițial, odată cu lansarea iOS 13.5 sistemul de notificare putea funcționa prin intermediul unei aplicații terțe, astăzi situația se schimbă și cei ce optează să intre în sistem vor putea primi notificări direct din sistemul de operare, fără să mai fie nevoie folosirea unei aplicații terțe.

Activând opțiunea veți putea interaționa cu alți utilizatori ce au făcut același lucru și dacă sunteți mai aproape de 2m de o persoană care are notificarea pornită telefoanele vor schimba chei criptate via Bluetooth. Dacă ulterior vreuna din persoanele cu care ați intrat în contact este depistată pozitiv cu COVID-19 și autoritățile doresc să trimită notificări, o vor putea face și voi veți primi direct pe telefon o notificare.

Sună interesant.

Nu uitați că sistemul e făcut în pentru SUA, cu toate că poate fi folosit și în alte țări. Și ține de voi dacă vreți să activați sau nu – încă nu știu dacă merge și la noi, m-aș mira.

via AI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep