Acesta este Oppo X 2021, un concept de smartphone cu ecran rulabil

0
Oppo X 2021, un concept de smartphone cu ecran rulabil, prezentat la Oppo Inno Day.
Oppo X 2021, un concept de smartphone cu ecran rulabil, prezentat la Oppo Inno Day.

Săptămâna asta conceptul de smartphone al viitorului a îmbrăcat o nouă formă: Oppo X 2021, un smartphone cu ecran rulabil. Ați citit bine: ecran rulabil și nu pliabil. Este un concept pe care și LG pare să îl îmbrățișeze, dar pe care Oppo l-a prezentat deja în cadrul OPPO INNO DAY sub forma lui OPPO X 2021.

Vorbim despre un smartphone cu ecran OLED, rulabil prin tehnologia Roll Motor care permite extinderea display-ului de la o diagonală de 6.7 inci la una de 7.4 inci, convertind un phablet către ceva ce ar semăna cu o tabletă.

Ecranul poate fi rulat datorită prezenței a două motoare care sunt responsabile de mișcarea display-ului cu o viteză constantă și care permit și reglajul fin al dimensiunii ecranului, utilizatorul putând alege orice diagonală între 6.7 și 7.4 inci, chestie care diferențiază și mai mult acest concept de modelele actuale de smartphone-uri cu ecran pliabil.

Pe de altă parte, această tehnologie nu lasă la vedere punctele în care ecranul se îndoaie.

Conceptul este interesant și îl puteți vedea în detaliu aici:

Cum vi se pare? Are șanse mai mari decât smartphone-urile actuale cu ecran pliabil?

Trebuie să mai știți și că pentru OPPO X 2021 compania chineză ne spune că are înregistrate 122 de patente, din care 12 doar pentru mecanismul de rulare.

Mi-ar plăcea să văd conceptul în realitate ca să îmi dau dau seama dacă poate fi folosit cu adevărat sau nu. Probabil că mai durează ceva până să ajungă în Romania.

Dar dacă vă interesează mai multe detalii, puteți urmări aici înregistrarea evenimentului OPPO INNO DAY:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here