HomeEvenimenteApple anunta evenimentul 'One More Thing' unde vin MacBook-urile pe ARM

Apple anunta evenimentul ‘One More Thing’ unde vin MacBook-urile pe ARM

Pe 10 noiembrie Apple va prezenta noile MacBook-uri Silicon Air și Pro, pe platforma ARM.
Pe 10 noiembrie Apple va prezenta noile MacBook-uri Silicon Air și Pro, pe platforma ARM.

Aseară Apple a trimis notificările pentru un eveniment ‘One More Thing’ ce se va desfășura pe 10 noiembrie și în care vor fi prezentate noile MacBook-uri pe platforma ARM. Este pentru prima dată în istoria Apple când compania va lansa o gamă de laptop-uri motorizate de propriul CPU (ARM).

Ne așteptăm să vedem trei laptop-uri: MacBook Air de 13 inci și două modele MacBook Pro (13 inci și 16 inci). Logica Apple pare să fie simplă: în septembrie au lansat Apple Watch, în octombrie seria iPhone 12 și acum, în noiembrie vin MacBook-urile ARM. E posibil ca nu toate modelele MacBook ce vor fi prezentate să fie pe ARM deși publicul așteaptă toate variantele.

Vă aduceți aminte că Tim Cook a spus că tranziția spre ARM va dura 2 ani, declarație din care putem înțelege că nu toată seria de MacBook-uri va fi migrată de la început pe ARM. E nevoie de o validare din partea publicului înainte să fie mutată toată seria pe ARM – e foarte posibil ca în urma utilizării să ajungem la concluzia că nu este o soluție bună.

Decizia de a muta laptop-urile pe ARM are două componente: prima, legată de unificarea sistemului de operare macOS cu iOS pentru iPhone și iPad, permițând rularea acelorași aplicații pe orice platformă. Iar a doua este legată de autonomie și costuri: sistemele MacBook actuale funcționează pe platformă Intel care nu este cea mai prietenoasă cu bateria, iar pentru această platformă Apple plătește licență.

Mie mi se pare o migrare firească și aștept cu nerăbdare să văd cum o să arate și cum o să funcționeze noile laptop-uri pe ARM. Săptămâna viitoare o să vedem primele detalii, așa că stați pe aproape!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep