HomeFeaturedFocusHuawei reia partial colaborarea cu Qualcomm

Huawei reia partial colaborarea cu Qualcomm

Qualcomm

Se pare că Huawei a primit o gură de oxigen. Destul de mică, o guriță de oxigen. Dar este bună și aia. Se pare că autoritățile din Statele Unite au permis companiei Qualcomm să reia furnizarea unor componente către compania chineză.

Și, deși se menționează clar că chipset-urile pe care Qualcomm le poate livra către prodcătorul chinez nu trebui să aibă de-a face cu tehnologia 5G, tot este o veste bună. E drept că se limitează destul de tare nivelul de tehnlogie pe care o poate accesa Huawei de la Qualcomm. Însă pare să fie un pas în față în comparație cu acordul cu TSMC.

Compania chineză își va putea echipa dispozitivele mobile cu chipset-uri 4G de la Qualcomm. Cam acesta este rezultatul licenței proaspăt acordate de U.S. Commerce Department. Însă este o perioadă în care tehnologia 5G câștigă tot mai mult teren, așa că aici este de fapt miza bătăliei de pe piața de smartphone. Și, parțial, și a războiului comercial dintre China și Statele Unite.

Mă aștept ca pe lista neagră a administrației americane să intre cât de curând și Xiaomi. Producătorul chinez pare să fi reușit să depășească Apple, o companie americană. Așa că a ajuns în atenția celor care își vor folosi puterea pentru a arbitra lupta de pe piața globală de smartphone. Și aibă în viitor și această companie chineză soarta Huawei? Rămâne de văzut!

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep