HomeFeaturedFocusHuawei vinde Honor catre Digital China, pentru 15 miliarde dolari

Huawei vinde Honor catre Digital China, pentru 15 miliarde dolari

Honor

Se pare că zvonurile care dădeau ca sigură vânzarea Honor de către Huawei capătă tot mai multă consistență. O sursă din apropierea companiei chineze, citată de Reuters, afirmă că tranzacția va fi făcută publică chiar la finalul acestei săptămâni. Și că suma pentru care va avea loc această trecere a Honor de la Huawei la Digital China este de 15 miliarde de dolari.

Asta înseamnă că nu este vorba doar despre o felie din companie. Ci de o parte considerabilă din business. Digital China va prelua toate proprietățile intelectuale, rețeaua de distribuție, angajații și mai ales divizia de cercetare/dezvoltare.

Trebuie menționat că deși în față este scoasă Digital China, în tranzacție sunt implicate și autoritățile din Shenzen. Și că se așteaptă și implicarea altor investitori. Este o gură mare de oxigen pe care autoritățile chineze o oferă Huawei. Companie care probabil nu mai făcea față (mai ales în condițiile interdicțiilor impuse de State Unite) cu aprovizionarea cu componente pentru producția de smartphone.

Honor este un brand care a ajutat mult la creșterea Huawei. Pentru că s-a bucurat de o priză mare la publicul din China în primă fază. Mai apoi a devenit brandul care oferea un raport preț/specificații mai atractiv și a ieșit și în afara granițelor Chinei. În cele din urmă a fost separat de Huawei cu totul, într-o companie, care acum se vrea independentă de producătorul chinez. Se pare că în urma acestei tranzacții, Huawei va ceva aproape jumătate din companie.

De menționat că Honor produce și echipamente wearable, nu doar telefoane smart. De asemenea, există și notebook-uri și televizoare Honor. Despre aceste echipamente nu este încă foarte clar dacă fac subiectul acestei tranzacții.

Faptul că producătorul chinez a mers până la capăt cu vânzarea Honor ne mai arată un lucru. Că deși admininistrația de la Washington este pe cale să se schimbe, nu se așteaptă și o schimbare radicală a poziției acesteia față de China și, indirect, față de relația cu Huawei.

Deocamdată nu există o confirmare oficială a acestei tranzacții, așa că așteptăm finalul de săptămână promis, cu o detaliere către public.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep