HomeFeaturedFocus#workfromhome, avantaje si dezavantaje

#workfromhome, avantaje si dezavantaje

telemunca

În contextul actual, cu care avem de-a face încă de la finalul lunii martie, multe persoane încă își desfășoară activitatea de acasă. Biroul improvizat într-una dintre camerele locuinței, sau chiar în bucătărie, are clar multe avantaje, dar s-ar putea să vină și cu dezavantaje. Mi-a plăcut tot timpul să spun că această perioadă de lucrat de acasă, dar mai ales cele de carantină ceva mai dură, nu au fost lock-down, cu toate conotațiile negative, ci mai degrabă o perioadă de family bonding.

Însă dincolo de acest aspect, sunt câteva detalii care pot influența activitatea derulată din căldura și confortul căminului. Și la care trebuie să fim atenți, pentru că pot avea un impact și asupra sănătății noastre.

Reveal Marketing Research a realizat un studiu legat de tema telemuncii pentru LG România. Studiu ce și-a propus să afle care sunt provocările și avantajele percepute de românii care lucrează de acasă în contextul actual.

Însă până acolo au fost evidențiate și câteva avantaje ale acestui mod de lucru. Se pare că 48% dintre angajații intervievați apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, 45% dintre ei se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

În celălalt taler al balanței, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Dincolo de aceste două aspecte, sunt câteva mici artificii care pot îmbunătăți experiența și efectul acestui stil de lucru asupra organismului. Cele mai importante dintre ele, ar fi un scaun ergonomic (nu cel din living sau din bucătărie). Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie. Contează mult și o poziționare cât mai corectă a corpului. La acest al doilea capitol, un rol important îl poate avea un monitor mai mare, poziționat la înălțimea feței.

În portofoliul LG (dar și al altor producători de monitoare) se pot găsi destule produse cu picior reglabil inclusiv pe plan vertical. Dacă spațiul permite, poate că nu ar strica să aveți în vedere folosirea unui monitor suplimentar pentru laptop, pentru a lucra într-o poziție sănătoasă.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eșantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani,  din mediul urban mare, care lucrează parțial sau integral de acasă.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep