HomeFeaturedFocusiOS 14.5 e proaspat lansat de Apple: aflati ce e nou si...

iOS 14.5 e proaspat lansat de Apple: aflati ce e nou si de ce merita sa il instalati!

iOS 14.5 aduce suportul pentru deblocarea cu Face ID și când e purtată masca, recalibrarea bateriei și multe alte chestii noi.
iOS 14.5 aduce suportul pentru deblocarea cu Face ID și când e purtată masca, recalibrarea bateriei și multe alte chestii noi.

De câteva minute noul update iOS 14.5 este lansat oficial de Apple, iar cine vrea îl poate instala. Vine cu mai multe chestii interesante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de pune noul sistem de operare.

iOS 14.5 este un update major al Apple, aflat destul de mult timp în perioada de testare – asta nu înseamnă că nu o să vină cu probleme – experiența cu Apple din ultimele luni ne spune că sunt șanse foarte mari ca imediat ce aplică acest update, mulți utilizatori să aibă probleme.

Dacă vă numărați printre entuziaștii care vor să îl pună acum, atunci citiți ce aduce nou.

Cea mai importantă schimbare este legată de posibilitatea de deblocare a telefonului cu Face ID atunci când purtăm mască, însă merge doat împreună cu un Apple Watch și watchOS 7.4 (și el este lansat tot acum). Activați funcția din Settings/FaceID and Passcode și apoi activați Unlock with Apple Watch.

A doua chestie extrem de importantă este legată de opțiunile de identificare mai exactă a funcțiilor de monitorizare folosite de aplicații. Sub numele de App Track Transparency veți regăsi în iOS 14.5 opțiunea prin care orice aplicație care dorește să vă monitorizeze și în afara folosirii ei, va trebui să vă ceară accesul explicit. Puteți opta între Ask App not to Track sau Allow (sunteți de acord).

Mergând mai departe, următoarele schimbări le veți regăsi în aplicația News unde apare un nou tab de căutare. Siri a primit și el mai multe voci în ideea că poate utilizatorii vor fi mai tentați să îl folosească.

Și nu putea să lipsească un nou pachet emoji (încă 200 de noi emoji-uri) că doar utilizatorii asta așteaptă.

Alte elemente noi:

Other new features in iOS 14.5:

  • suport pentru AirTag
  • aplicația Music are suport pentru swipe,partajare texte
  • suport AirPlay 2 pentru Fitness+
  • elemente similare Waze introduse în Apple Maps
  • se pot conecta controller-e PS5 / Xbox Series X
  • opțiune de recalibrare a bateriei
  • Dual SIM cu suport 5G pe iPhone 12
  • Apple Music oferă top-uri din peste 100 de orașe din lume
  • Sortarea reminder-elor după titlu, prioritate, dată, momentul creării.

Și odată cu iOS 14.5 vin și multe patch-uri de securitate și funcționale legate de Messages, iCloud, reminder-e, Siri etc.

Apple poziționează iOS 14.5 ca un update major, cu multe opțiuni noi și interesante.

După cum am spus, dacă nu mai aveți răbdare, dați-i drumul la update. Altfel, mai așteptați câteva zile ca s-ar putea să faceți oricum încă un update.

O să ia ceva până se descarcă și se instalează.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep