Faceti rapid update la iOS 14.5.1 ca repara vulnerabilitati folosite deja pe internet

0
iOS 14.5.1 lansat aseară de Apple repară două vulnerabilități critice din motorul WebKit, folosite deja de hackeri pentru a ataca aparatele iOS.
iOS 14.5.1 lansat aseară de Apple repară două vulnerabilități critice din motorul WebKit, folosite deja de hackeri pentru a ataca aparatele iOS.

La nici o săptămână de la lansarea iOS 14.5 Apple ne rezervă încă un update, lansat rapid (în stilul propriu din ultima vreme): 14.5.1. La prima vedere el vine să repare un bug minor în funcționalitatea App Tracking Transparency și poate din cauza asta să scape neobservat. În realitate el aduce și două patch-uri de securitate pentru CVE-2021-30665 și CVE-2021-30663 ce afectează motorul de randare WebKit (cel folosit de browser-ul Safari) și care sunt deja exploatate de hackeri pentru a obține accesul neautorizat la iDevice-uri.

Înainte de a discuta modul defectuos în care Apple continuă să livreze update-urile de iOS/macOS, vă recomand să faceți rapid update la iOS 14.5.1 și poate că e un moment bun să renunțați la Safari în favoarea unui browser mai complet precum Chromium Edge sau Chrome care se vor actualiza automat, transparent.

Noul update se instalează relativ rapid – are doar 127MB și nu am văzut să aibă impact negativ asupra iPhone-ului, iPad-ului.

Dacă nu aveți încă notificarea legată de disponibilitatea noului update, deschideți Settings, General > Software Update.

Spor!

Mai multe detalii despre acest update aveți pe site-ul Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here