HomeFeaturedFocusSamsung vrea ca LG sa-i vanda telefoanele in magazinele sale

Samsung vrea ca LG sa-i vanda telefoanele in magazinele sale

Best Shop

Între cele două companii coreene a apărut un diferend legat de rețeaua de magazine fizice pe care LG o deține în țara natală. LG deține peste 400 de magazine Best Shop pe teritoriul Coreei de Sud și nu numai. Și este pe cale să semneze un parteneriat cu Apple, prin care, începând chiar de anul acesta, telefoanele companiei din Cupertino vor putea fi găsite în aceste magazine.

O mișcare care are menirea de a înlocui în aceste oferte terminalele LG. Se știe că acestea nu vor mai fi produse, din moment ce compania a închis liniile de producție și a renunțat la divizia de mobile. Însă cei care calcă pragul acestor magazine trebuie să găsească și telefoane smart pe rafturi. Este doar unul dintre motivele care au condus la acest parteneriat. Probabil că sunt și niște câștiguri financiare destul de importante pentru LG la mijloc.

Samsung face apel la o convenție pe care au semnat-o împreună cu LG și prin care cele două companii își promiteau că nu vor vinde telefoanele (și probabil și alte produse) terților în magazinele proprii. Best Shop în cazul LG. Convenție pe care au parafat-o în 2018. Însă LG invocă o schimbare majoră (stipulată și în contract) pentru a justifica schimbarea acestei decizii. Și cred că se poate spune fără probleme că renunțarea la divizia de mobile și lipsa propriilor telefoane smart este o schimbare majoră.

Cei de la Samsung se tem de competiția acerbă pe segmentul 5G pe care ar putea-o avea din partea noilor iPhone-uri. În plus, Apple ar fi vrut să vândă pe lângă telefoane și tabletele iPad sau ceasul său smart. Motive suplimentare de îngrijorare pentru Samsung. Însă înțelegerea dintre cele două companii s-a limitat până la urmă doar la telefoane.

O posibilă rezolvare ar fi dată de prezența pe rafturile magazinelor Best Shop și a telefoanelor Samsung. Probabil că gradul de expunere și posibilele cifre de vânzări sunt două aspecte suficiente pentru a-i liniști pe oficialii Samsung. De văzut dacă se va ajunge la o asemenea soluție de compromis. Deocamdată Samsung încearcă să facă presiuni și prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă din Coreea de Sud.

Parteneriatul dintre Apple și LG ar trebui să fie pus în practică anul acesta, începând din luna august.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep