HomeFeaturedFocusRecomandare: „Midori Kuma and a Very Special Race” e o carte gratuita,...

Recomandare: „Midori Kuma and a Very Special Race” e o carte gratuita, pentru copii si despre securitatea cibernetica

Midori Kuma and a Very Special Race” este o carte gratuită despre securitatea cibernetică, destinată copiilor între 6 și 11 ani,

După ce a publicat cartea „Midori Kuma and a Very Special Race” despre securitatea cibernetică, dedicată copiilor ntre 6 și 11 ani, Kaspersky o sa lanseze și o pagină web cu resurse dedicate acestui domeniu. Pagina va fi disponibilă aici și va fi un loc unde copiii vor găsi activități distractive pentru a-i ajuta să învețe cum trebuie să se comporte în mediul online.

Cartea este scrisă de către jurnalista Alessia Cruciani (contribuie la La Gazzetta dello Sport și Il Corriere della Sera) șiurmărește aventurile lui Midori Kuma, un urs verde special, curios, blând și înțelept. Midori Kuma este mascota Kaspersky și personajul care ajută la educarea copiilor cu privire la importanța securității cibernetice, oferind acces la un viitor mai bun. În noua carte, Midori Kuma începe o aventură specială, împreună cu prietenii săi Lola și Peter, pentru a descoperi secretele unui circuit de kart. Cartea este ilustrată de respectatul caricaturist Disney și Pixar, Gianfranco Florio.

Din păcate cartea nu este disponibilă și în limba română, așa că ține de părinți să stea cu copii și să le explice ce și cum. Mi se pare o activitate foarte faină și vă recomand să vă luați o după-amiază în care să petreceți ceva mai mult timp cu copii, parcurgând împreună cartea.

Tot pe site e disponibilă și o carte de colorat, care poate fi tipărită acasă de cine e interesat, împreună cu un test care, la finalizare, le oferă o licență specială Kaspersky Safe Kids. Pagina web include, de asemenea, informații pentru părinți în aplicația Kaspersky Safe Kids, care ajută la menținerea copiilor în siguranță în mediul online. În timp, site-ul va fi actualizat cu conținut și activități suplimentare pentru copii.

Am văzut că pe lângă cartea în format electronic – text și ilustrație – există și o înregistrare audio bazată pe poveste, care va fi disponibilă pe mai multe platforme online, precum și pe pagina web.

„În lumea noastră din ce în ce mai conectată, copiii încep să utilizeze dispozitive digitale de la o vârstă foarte fragedă, și de multe ori nu sunt supravegheați de un adult. Deși copiii sunt foarte pricepuți să folosească smartphone-uri și tablete, nu înțeleg cu adevărat potențialul acestor instrumente și nici la ce amenințări online pot fi expuși. Sperăm că atât cartea, cât și site-ul web vor ajuta la îndrumarea copiilor în primii pași în lumea digitală, făcându-i să se simtă în largul lor cu navigarea pe net și oferindu-le toate abilitățile necesare pentru a face față oricăror riscuri”, spune Andrew Winton, Vice President for Global Marketing la Kaspersky.

Ar fi foarte fain să vedem și o versiune în limba română a acestei cărți – sper că reprezentanța locală a Kaspersky să se ocupe rapid de treaba asta.

Până atunci folosiți versiunea în limba engleză (sau italiană) ce e disponibilă aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep