HomeFeaturedFocus5 lucruri care imi plac la Samsung Galaxy Z Fold3 5G

5 lucruri care imi plac la Samsung Galaxy Z Fold3 5G

DSC_6499

Galaxy Fold3 5G este cea mai recentă iterație a seriei de smartphone-uri Android pliabile a Samsung și este și cea care arată că am trecut de la stadiul de concept la cea de produs viabil, cu utilitate deosebită. Și este în același timp și motivul pentru care seria Galaxy Note a fost oprită, Fold3 fiind de acum încolo produsul de nișă care după părerea mea va avea același impact în piață ca și Note.

L-am folosit intensiv în ultima vreme și vreau să vă spun care sunt cele mai faine lucruri vizavi de Galaxy Fold 3 5G, în completarea experienței deosebite despre care am vorbit aici.

1.Display-ul dual Dynamic AMOLED 2X

O să încep cu cel mai evident: combinația de două display-uri Dynamic AMOLED 2X (cu rată de refresh de 120 Hz) Infinity care îți permit să te bucuri la maxim de experiența de lucru de pe smartphone. Primul ecran, Dynamic AMOLED 2X are o diagonală de 6.2 inci (832 x 2268 pixeli) și un aspect puțin neobișnuit – 25:9. Asta deoarece este gândit să fie puțin mai îngust decât jumătatea lățimii celui principal, cu o diagonală de 7.6 inci (rezoluție 1768 x 2208 pixeli).

DSC_6510

În felul acesta, atunci când e pliat, Samsung Galaxy Z Fold3 5G poate fi folosit fără probleme ca smartphone clasic. Dacă îl pui alături de un Samsung Galaxy S21 Ultra nu o să vezi mari diferențe în ceea ce privește luminozitatea sau calitatea/strălucirea culorilor.

Având rezoluție mai bună decât precedenta versiune, Galaxy Z Fold3 5G poate fi folosit foarte bine cu o singură mână, pe acest display. Răspunde instant la comenzi, informația e afișată corect în majoritatea aplicațiilor Android. Nu ai nicio problemă îl folosești pentru apeluri, social media, browsing rapid. Îi lipsește senzorul de amprentă de sub display cu care probabil sunteți obișnuiți, dar ai opțiunea folosirii butonului lateral de pornire/oprire care e și cititorul de amprentă, din punctul meu de vedere deblocarea fiind mai rapidă și mai intuitivă așa.

DSC_6504

Și când vrei să te bucuri de o experiență mai bogată, folosești ecranul principal de 7.6 inci și în felul acesta smartphone-ul devine o mini tabletă sau un eBook reader, în funcție de ce vrei să faci cu el – poți alege ce aplicații să se deschidă automat în mod tabletă pe al doilea ecran, atunci când îl deschizi. Pe acest ecran ai mai mult spațiu de afișare a informațiilor și majoritatea aplicațiilor (din păcate nu toate aplicațiile Android sunt construite să meargă și pe tablete) arată mai bine, cu opțiuni mai simplu de accesat. De exemplul browsing-ul, parcurgerea știrilor, email, multimedia sunt tipuri de utilizare unde ecranul de 7.6 inci de pe Galaxy Z Fold3 5G este pus în valoare.

DSC_6489DSC_6512

Aș mai completa cu faptul că display-ul din față e protejat cu tehnologia Gorilla Glass Victus, iar ambele au certificare de rezistență la apă IPX8, pentru prima dată pe un astfel de produs.

2.Performanță de flagship

Galaxy Z Fold3 5G nu e doar un smartphone cu ecran pliabil, e și un dispozitiv puternic, așa cum ne așteptăm la un produs în nivelul său de preț. Fiind construit pe platforma Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm), cu un procesor Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680) și un GPU Adreno 660, Galaxy Z Fold3 5G se descurcă excelent în toate situațiile, de la simpla navigare prin meniuri și până la multitasking, multimedia și chiar jocuri. Îl ajută mult și cei 12GB RAM plus suportul de 256/512GB pentru stocare – gândiți-vă că poate mulți dintre voi nu au 12GB RAM și nici 512GB de stocare pe laptop/PC.

Screenshot_20210824-002603_AnTuTu BenchmarkScreenshot_20210823-231131_PCMark

Am rulat mai multe materiale video 4K pe ecranul principal al lui Galaxy Z Fold3 5G, fără niciun fel de probleme de afișare/sacadare.

Dincolo de asta, împreună cu funcția DeX, l-am folosit și pe post de mini PC direct pe smartTV-ul meu (proiecție wireless), chestie de care am început să fiu dependent atunci când plec în vacanță, pentru că nu mai sunt nevoit să car după mine laptop-ul. Deja performanța oferită de hardware-ul actual e mai mult decât suficientă pentru a transforma un smartphone într-un mini PC/laptop, pe care să editezi documente Office, să răspunzi la email-uri, să te bucuri de video și să comunici fără limite.

3. 5G

Ziceam mai sus de comunicare, aici e cheia unui smartphone precum Galaxy Z Fold3 5G: nu mai ești limitat de calitatea conexiunii la internet. Galaxy Z Fold3 are suport 5G plus WiFi 6, deci maximul de conectivitate disponibilă în acest moment pentru un gadget mobil. L-am folosit în rețeaua Orange, cu SIM-ul meu 5G prin Brașov și împrejurimi. În primul rând 5G este egal cu trafic nelimitat (în oferta actuală Orange există și promoții pentru Galaxy Z Fold3 5G împreună cu un abonament 5G) și în al doilea rând, poți să te bucuri de streaming video la calitatea maximă datorită vitezei superioare. Iar apoi partea de comunicare și social media – Twitter, Facebook, TikTok, Skype, Whatsapp se întâmplă rapid.

DSC_6521

4. Gadget pentru multimedia

Mult timp m-am bucurat intens de multimedia pe smartphone datorită telefoanelor de nouă generație cu ecrane tot mai mari, rezoluții tot mai bune și calitate excelentă. De cele mai multe ori începe să fie mai simplu să dai drumul la YouTube, Orange TV, Netflix sau mai știu eu ce sursă de streaming direct de pe telefon, în loc să pornești televizorul. Mai ales că uneori s-ar putea să nu îl ai lângă tine.

DSC_6507

Iar de când am descoperit streaming-ul audio (adică de mai bine de 10 ani) smartphone-ul cu TuneIn e pentru mine sursa principală de muzică. Astea două chestii merg foarte bine pe Galaxy Z Fold3 5G.

Lucrând de acasă pot folosi boxele audio wireless să redau pe ele muzică, iar dacă dintr-un motiv sau altul nu le-am avut la îndemână, cele două difuzoare de pe Galaxy Z Fold3 5G s-au descurcat binișor. Nivelul volumului e suficient, sunetul e clar.

Pentru video situația e perfectă: ecranul desfăcut de 7.6 inci, în format 22.5 : 18, are loc suficient să afișeze orice fel de conținut. Filme, YouTube, emisiuni TV se pot urmări pe o suprafață mai mare. Iar pentru momentele în care nu mai vrei să cari și un Kindle după tine, același ecran e suprafața perfectă pentru citit.

DSC_6526

Fiind vorba despre un display pliabil, în ciuda avansului masiv luat de Samsung în direcția aceasta, tot se vede urma de pliere, chestie care pentru unii poate să fie deranjantă. Dacă te uiți perpendicular pe ecran, urma de pliere aproape că nu se vede și nici nu te deranjează, mai ales seara. În timpul zilei, din diferite alte unghiuri, situația se schimbă. Depinde acum de preferințe.

5. Construcție solidă

Am lăsat la urma construcția: îmi place cum arată Galaxy Z Fold3 5G pe negru mat. Fața și spatele sunt protejate cu Gorilla Victus, marginea de pliere este din Armor Aluminiu, cel mai rezistent metal pus vreodată de Samsung pe vreunul dinstre smartphone-urile sale. Aparatul e compact și dacă la versiunile precedente îmi era cumva frică să îl manevrez cu o singură mână și când ecranul era deschis, la Galaxy Z Fold3 5G nu mai e situația asta. Samsung ne sfătuiește să fim totuși atenți la display (și ar fi bine să facem asta), însă per ansamblu senzația de lucru este una soliditate. Poți apăsa fără probleme aproape oriunde, la fel cum o faci pe un smartphone clasic.

DSC_6515

Apoi, atunci când e deschis, Fold3 5G e subțirel, chiar mai subțire decât Galaxy Note20 5G de exemplu. Asta îmi place mult, pentru că în final Fold3 5G pliat e mai subțire și îl poți purta/folosi mai ușor.

DSC_6502

Aș putea să mai adaug la lista lucrurilor ce îmi plac și camerele foto decente, similare cu cele de pe Note20 5G. Fac poze foarte ok, suficiente pentru social media.

DSC_6539

La polul opus sunt două lucruri pe care aș vrea să le văd schimbate în generațiile viitoare: greutatea și autonomia.

Din păcate cele două sunt legate direct: o autonomie mai bună înseamnă o baterie mai mare, lucru ce înseamnă automat și o greutate mai mare. Galaxy Z Fold3 5G are o baterie de Li-Po de 4400 mAh și suport pentru încărcare rapidă 25W, chiar și wireless 11W (cu opțiune de reverse wireless charging). În utilizare normală, cu majoritatea interacțiunii pe ecranul din față, ai șanse să duci telefonul o zi. Dacă începi să consumi informație pe ecranul pliat, situația se schimbă. Noroc cu încărcarea rapidă care îți permite ca în 30 de minute să pui suficientă energie să termini ziua.

DSC_6537

Greutatea e singurul lucru care poate să fie într-adevăr o problemă: 271 de grame. Le simți bine de tot în buzunar oricum ai da-o. Este al doilea compromis pe care trebuie să îl faci dacă vrei să te bucuri de acest produs hibrid și cred că pentru persoanele care nu duc o viață activă, nu va fi niciun fel de problemă.

DSC_6522

Acestea fiind zise, vă recomand să mergeți să puneți mâna pe acest produs în orice magazin și să vă bucurați puțin de experiența hibridă. Și vedeți dacă o să vă placă sau nu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep