HomeFeaturedFocusPatch tuesday de septembrie repara peste 60 de probleme din Windows, inclusiv...

Patch tuesday de septembrie repara peste 60 de probleme din Windows, inclusiv una 0day

Setul de actualizări patch tuesday din luna septembrie 2021 repară peste 60 de probleme, inclusiv unele 0day deja folosite pentru acces neautorizat pe sisteme.
Setul de actualizări patch tuesday din luna septembrie 2021 repară peste 60 de probleme, inclusiv unele 0day deja folosite pentru acces neautorizat pe sisteme.

Aseară a ieșit setul de actualizări pentru luna septembrie, cunoscute sub denumirea ”patch tuesday”. Acesta conține peste 60 de remedii de securitate și update-uri care repară problemele recent descoperite în Windows și celelalte aplicații Microsoft. Pentru septembrie 2021 sunt distribuite remedii asociate zure Open Management Infrastructure, Azure Sphere, Office Excel, PowerPoint, Word și Access, Windows kernel, Visual Studio, Microsoft Windows DNS, BitLocker. Și lista poate să mai continue.

Problema cea mai importantă, o vulnerabilitate în codul MSHTML, identificată cu CVE-2021-40444, permite rularea de cod de la distanță și e prima pe lista de remedii. Mai sunt și altele: CVE-2021-38647 legată de Open Management Infrastructure (OMI) și permite atacuri de la distanță cu acces fără autentificare, avem apoi CVE-2021-36968 Windows DNS privilege escalation zero-day, CVE-2021-26435 o problemă critică în Microsoft Windows scripting engine, CVE-2021-36967 vulnerabilitate în Windows WLAN AutoConfig.

Cele 66 de probleme reparate cu patch tuesday de septembrie conțin 3 critice, una cu nivel moderat și restul importante. Dacă ne uităm la media de până acum din 2021, acest pachet este unul dintre cele mai importante.

Așa că vă recomand să faceți rapid update de Windows și aplicațiile Microsoft dacă nu ați făcut asta încă. E mai sănătos!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep