AcasăCloud & MobilityTelekom Romania Communications devine parte a Orange Romania

Telekom Romania Communications devine parte a Orange Romania

Orange Romania anunță finalizarea tranzacției prin care a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.
Orange Romania anunță finalizarea tranzacției prin care a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.

În seara asta Orange a anunțat oficial că s-a terminat tranzacția prin are Orange România a achiziționat 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (restul de 46% sunt le statului român) și în acest fel grupul Telekom devine acum parte a Orange. La fel ca în cazul fuziunii Vodafone UPS, integrarea Telekom în Orange are ca scop extinderea serviciilor fixe. Echipele celor două companii vor dezvolta pentru clienții români un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsă pentru internet fix, conținut TV mai variat și conectivitate mobilă Orange. Tranzacția accelerează, în mod semnificativ, strategia Orange de a fi prima alegere a clienților pentru servicii convergente în România.

Începând de astăzi, 30 septembrie, Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, funcționând în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România. Liudmila Climoc își va continua responsabilitățile în calitate de CEO al Orange România. Astăzi, Consiliul de administrație al Telekom Romania Communications l-a numit pe Andrei Popovici în funcția de CEO al Telekom Romania Communications. Andrei Popovici a fost timp de 6 ani în echipa Telekom România, ocupând în ultimii 4 ani poziția de Director executiv de vânzări locale și operațiuni clienți. De asemenea, a avut poziții executive în mai multe organizații de top, locale și internaționale, conducând atât proiecte majore de transformare, cât și strategii comerciale.

Telekom Romania Communications rămâne să ofere suport pentru clienții actuali și servicii convergente voce fix-mobil, internet de bandă largă și televiziune. În acest moment Telekom are undeva la 5 milioane de clienți și aproape 90000 de km de fibră optică.

“Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii piețe de telecomunicații din România și sunt extrem de mândră de efortul și realizările tuturor celor implicați în acest proces. Pornim împreună, Orange și Telekom Romania Communications, cu un scop comun, – acela de a fi prima alegere pe piața serviciilor convergente din România. Vom continua să oferim cele mai înalte standarde de calitate clienților și să fim un partener de încredere pentru afaceri și administrația publică. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clienții noștri, cu acoperire extinsă de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile în rețeaua Orange, inclusiv acoperire 5G în expansiune, un conținut TV mai diversificat și soluții IT&C care să susțină transformarea digitală.” declară Liudmila Climoc, CEO Orange România.

În perioada următoare o să asistăm la o ajustare a personalului Telekom și a ofertei de servicii Orange. Integrarea Telekom Romania Communications de către Orange era un pas firesc, ca răspuns la mișcarea Vodafone UPS. Rămâne să vedem cât de interesante vor fi pentru consumator noile servicii care vor intra în ofertă.

via Orange

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro