HomeMobileAndroidCum obtii drepturi root pe OnePlus Nord 2 din cauza unei vulnerabilitati...

Cum obtii drepturi root pe OnePlus Nord 2 din cauza unei vulnerabilitati critice

Din cauza unei vulnerabilități critice, pe OnePlus Nord 2 se poate obține rapid acces cu contul root fără prea mare bătaie de cap.
Din cauza unei vulnerabilități critice, pe OnePlus Nord 2 se poate obține rapid acces cu contul root fără prea mare bătaie de cap.

Suntem obișnuiți ca OnePlus să aducă pe piață modele de smartphone-uri Android interesante și performante, mai puțin să vină cu probleme de securitate. TÎn cazul lui OnePlus Nord 2 situația stă așa: dacă aveți acces fizic la acest smartphone, puteți obține accesul cu contul root fără să pierdeți datele de pe el. Adică fără să fie nevoie să puneți un ROM special.

Mai exact, în loc să ofere nivelul de siguranță așteptat de utilizatori, e posibil să se instanțieze o sesiune shell de debugging unde utilizatorul are acces total, cu contul root. Cred că e o scăpare OnePlus, pentru că dacă cineva reușește să pună mâna pe smartphone și pornește această sesiune, are acces complet la fișierele si aplicațiile instalate, fără să fie nevoie să se autentifice.

Cum se obține accesul cu contul root pe OnePlus Nord 2?

Procesul e simplu: intrați în meniul RECOVERY prin închiderea telefonului și repornirea lui ținând apăsată combinația de taste Volum Jos și Power. Va intra într-un meniu unde vi se cere selecția limbii, dar nu mai trebuie să mergeți mai departe.

Îl conectați la un PC și porniți o sesiune ADB (asta după ce i-ați pus driver-ele necesare). Presupunând că aveți descărcate modulele ADB și Fastboot din Android SDK, puteți lansa comanda adb devices. Apoi adb root și … gata. Problema e rezolvată, aveți accesul cu contul root.

Acces cu contul root pe shell-ul unui OnePlus Nord 2, via XDA.

De aici încolo puteți face cam ce doriți pe smartphone.

Din punctul meu de vedere este o problemă majoră de securitate ce va fi reparată rapid de OnePlus dacă vrea să mai șteargă din imaginea negativă pe care tocmai ce și-a creat-o. Mai ales că fără nicio excepție, toate modelele OnePlus Nord 2 sunt vulnerabile, inclusiv noul PacMan Edition.

Până când nu apare un update, ați face bine să stați cu ochii ca pe butelie pe al vostru OnePlus Nord 2, mai ales dacă pe el aveți fișiere/aplicații importante.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep