HomeMobileAndroidCam asa poate face fotografii OnePlus 10 Pro

Cam asa poate face fotografii OnePlus 10 Pro

OneOlus ne oferă și ultimele detalii legate de OnePlus 10 Pro, adică capabilitățile foto ale sistemului de camere cu tehnologie Hasselblad.
OneOlus ne oferă și ultimele detalii legate de OnePlus 10 Pro, adică capabilitățile foto ale sistemului de camere cu tehnologie Hasselblad.

Astăzi OnePlus ne-a oferit și câteva imagini în care vedem puterea noului sistem de camere foto de pe OnePlus 10 Pro. La începutul săptămânii am văzut detaliile legate de design, au urmat cele legate de specificații pentru ca acum să vedem cum fotografiază. Elementele de noutate sunt legate de modul în care e realizată redarea mai bună a culorilor, modurile personalizate de fotografiere și noua cameră ultra-wide.

Cu noile schimbări OnePlus 10 Pro devine primul smartphone capabil să fotografieze în culori de 10 biți în mod implicit – practic noul sistem foto poate să redea cu aproape un miliard de culori mai mult decât OnePlus 9 Pro. În teorie treaba asta ar trebui să se reflecte în imagini ce au culori mult mai aproape de realitate, iar trecerea de la o culoare la alta să fie făcută mai lin.

Dacă veți dori să folosiți modul Hasselblad Pro, OnePlus 10 pro va fi capabil să creeze fișiere RAW de 12 biți (doar pe 9 biți la OnePlus 9 Pro), chestie care permite stocarea a 68 de miliarde de culori, cu o acuratețe mai bună vizavi de nuanțe. Interesant este că o să se poată salva și în combinația de fișiere RAW plus formatul standard JPEG, în așa fel încât accesul la rezultat să fie mult mai simplu: cine nu are de gând să editeze poza pe moment, ia versiunea JPEG, pentru ca ulterior să se poată juca cu editarea versiunii RAW.

Cu OnePlus 10 Pro este introdus și un nou mod de editate video: Movie Mode, adică opțiuni profesionale de filmare în care se pot ajusta manual parameterii.

Nu în ultimul rând, OnePlus 10 Pro poate să folosească modul ultra-wide în care fotografiază cu un unghi de 150 de grade (față de 110 la OnePlus 9 Pro), adică mai multe detalii introduse în poză. Dezavantajul este legat de distorsiunile majore ce vor intra în imagine, însă acest lucru poate fi evitat prin editare manuală. În cazuri speciale puteți apela și la modul fisheye.

Pe hârtiile schimbările sunt importante și aduc un mare plus de funcționalitate, însă va fi interesant să le vedem și în practică – experiența de anul trecut ne spune că în ciuda colaborării cu Hasselblad, rezultatele obținute de camera de pe OnePlus 9 Pro nu au fost chiar cele mai bune.

Când o să vină sample-urile de test o să vă putem spune mai multe despre OnePlus 10 Pro, asta e sigur.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep