HomeMobileAndroidCum instalezi Android 12 pe Samsung Galaxy S9/S9 Plus/Note 9

Cum instalezi Android 12 pe Samsung Galaxy S9/S9 Plus/Note 9

Deși Samsung nu oferă oficial upgrade la Android 12 pentru Galaxy S9, S9 Plus, Note 9, entuziaștii pot instala această versiune de Android!
Deși Samsung nu oferă oficial upgrade la Android 12 pentru Galaxy S9, S9 Plus, Note 9, entuziaștii pot instala această versiune de Android!

Smartphone-urile Samsung Galaxy S9, S9 Plus și Note 9 sunt lăsate în urmă cu actualizările de versiuni noi de Android în ciuda faptului că Samsung s-a angajat să ofere cel puțin trei upgrade-uri pentru flagship-urile sale. Din păcate aceste modele din 2018 nu intră în programul Samsung, doar modelele Galaxy S10 și mai noi vor beneficia de suport și actualizări oficiale.

Noroc cu entuziaștii care încă depun efort considerabil pentru a menține aparatele din seria S9/Note9 la un nivel ridicat de funcționalitate. Asta înseamnă că în ciuda lipsei unei versiuni oficiale de Android 12, cei care își doresc neapărat asta, o pot face.

Ca de obicei, pașii sunt simpli: e nevoie de deblocarea bootloader-ului (chestie care atrage după sine dezactivarea opțiunilor de criptare și securitate asociate Knox) și instalarea unui ROM terț. În cazul de față vorbim despre versiunile ArowOS realizate cu Android 12 pentru Galaxy S9/S9+ și Note9.

Pașii sunt următorii: backup pentru toate informațiile pe care le aveți pe telefon. Apoi vă gândiți bine dacă vreți să puneți Android 12 (pierdeți opțiunea de criptare, nu merge proiecția ecranului pe TV via WiFi și nici VoLTE, WiFi Calling plus alte aplicații Samsung), citiți comentariile de forumul XDA a celor ce au instalat deja acest ROM și dacă decideți că mergeți înainte, deblocați bootloader-ul și instalați TWRP.

Apoi descărcați ROM-ul ArrowOS pentru aparatul vostru (S9/S9+ sau Note9) și îl flash-uiți.

Mulți ani am fost fanul ROM-urilor terțe (mai ales pe aparatele HTC) pentru că ele deschideau opțiuni interesante de personalizare și îmi dădeau acces la funcții ce în mod normal nu erau disponibile în versiunile oficiale de Android. Unele dintre ele erau chiar foarte ok vizavi de performanță/autonomie și sunt mulțumit de pasul făcut. Dezavantajul era că puteau să apară probleme de funcționare iar fiecare update presupunea ștergerea datelor de pe smartphone și repornirea procesului de flash, ceea ce nu e chiar convenabil.

Revenind la Android 12 și Galaxy S9/S9+/Note9, mă bucură să văd că există aceste verisuni terțe de Android 12, în care majoritatea funcțiilor importante merg fără probleme. ÎNSĂ, nu cred că funcțiile noi, aduse de Android 12, merită efortul.

În final, voi sunteți cei care decideți, eu v-am spus să se poate …

Ca fapt divers, aveți aici un material video despre ArrowOS cu Android 11 pentru S9/S9+:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep