HomeFeaturedFocusRealme 9 Pro si Realme 9 Pro+ prezentate oficial  

Realme 9 Pro si Realme 9 Pro+ prezentate oficial  

Realme 9 Pro

Compania chineză desprinsă din Oppo a găzduit un eveniment de lansare pentru Realme 9 Pro și modelul Pro+. Două terminale din zona premium mid-range, ambele cu suport pentru conectivitatea 5G. O alăturare oarecum ciudată, pentru că modelul Pro+, este ceva mai mic din punctul de vedere al dimensiunilor ecranului. Compensează însă acest aspect la puterea de procesare și la camere.

Realme 9 Pro+

De el ne vom ocupa prima dată. Este construit în jurul unui chipset MediaTek Dimensity 920. Configurația de pornire are 6 GB de RAM și o memorie internă de 128 GB. Cea intermediară urcă memoria RAM la 8 GB. Iar cea de top are 8 GB de memorie RAM și 256 GB capacitate internă de stocare.

Ecranul lui Pro+ este un Super AMOLED de 6,43 inchi. Rezoluția este fullHD+ (2400 x 1080 pixeli), iar rata de refresh este de 90 Hz. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub display. Camera foto frontală are un senzor de 16 megapixeli și este găzduită de un orificiu discret.

Realme 9 Pro+ are pe partea din spate un sistem de trei camere. Senzorul principal are o rezoluție de 50 megapixeli (Sony IMX766). Este ajutat de un ultrawide de 8 megapixeli și de o cameră dedicată macro, cu senzor de 2 megapixeli.

Sistemul de operare este un Android 12 cu interfața Realme UI 3.0 peste el.

Acumulatorul are o capacitate de 4500 mAh și se poate încărca cu o viteză de 60W.

Marele element distinctiv al lui Realme 9 Pro+ este versiunea de culoare Sunrise Blue. O vopsea specială care poate transforma în câteva secunde albastrul în roz, în urma expunerii la ultra-violete. Telefonul revine la albastru în aproximativ 5 minute din momentul în care nu mai este expus. Pe pagina oficială a companiei, această opțiune de culoare apare și în dreptul lui 9 Pro, așa că lucrurile sunt puțin în ceață aici.

Prețurile pentru el sunt de aproximativ 335 dolari, 350 dolari, respectiv 385 dolari, în funcție de combinația de memorii aleasă. Deocamdată terminalul este disponibil pe piețele asiatice, iar prețurile sunt valabile pentru aceste piețe.

Realme 9 Pro

Modelul standard, Realme 9 Pro, este, așa cum spuneam, mai mare. Are un display de 6,6 inchi. Însă de această dată vorbim despre un panel LCD. Pe cale de consecință, cititorul de amprentă digitală se mută în lateral. Asta deși în poze apare reprezentat pe display. Totuși, avem o rată de refresh mai bună, de 120 Hz. Rezoluția se păstrează.

Automat, și acumulatorul devine mai mare. Capacitatea sa este acum de 5000 mAh, însă viteza de încărcare scade la 30W.

La interior telefonul se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 695 5G. Pierde și echiparea de top de memorii, le păstrează doar pe primele două.

În zona de fotografie, Realme 9 Pro renunță la senzorul principal al fratelui său, pe care îl înlocuiește cu unul de 64 megapixeli. Rezoluția este mai mare pe hârtie, dar perfomanțele nu vor reflecta acest lucru. Restul detaliilor tehnice se păstrează.

Prețul de vânzare este de aproximativ 240 dolari, respectiv 280 dolari, în aceleași condiții.

via Realme

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep