HomeFeaturedFocusSamsung Galaxy S22 Ultra prezentat oficial

Samsung Galaxy S22 Ultra prezentat oficial

Samsung Galaxy S22 Ultra

Compania coreeană a prezentat oficial modelul Samsung Galaxy S22 Ultra, flagship-ul de drept din gama sa de smartphone. S-a întâmplat în cadrul evenimentului Unpacked, eveniment la care au mai fost anunțate și S22 și S22+, dar și familia de tablete Android de top Galaxy Tab S8.

Terminalul a avut sarcina destul de ingrată să fie atât continuatorul modelului precedent, S21 Ultra, cât și al familiei defuncte Note. A rezultat un smartphone cu aspect de note, total diferit de frații săi mai mic, care integrează un S Pen, nu doar oferă suport pentru el. Avem un aspect fizic care aduce destul de mult cu cel de Galaxy Note20, un slot dedicat pentru introducerea stylus-ului. Un accesoriu pentru care funcțiile au fost dezvoltate destul de mult față de generația anterioară.

Dincolo de schimbarea accentuată de design, telefonul păstrează multe dintre trăsăturile tehnice ale predecesorului său.

Avem practic și la Samsung Galaxy S22 Ultra același display ca la S21 Ultra. Un panel Dynamic AMOLED 2X cu diagonală de 6,8 inchi, rezoluție 1440p+ și rată de refresh de 120 Hz. Cititorul de amprentă digitală este integrat tot sub ecran, iar în partea de sus avem un orificiu central pentru o cameră frontală cu senzor de 40 megapixeli. S-a păstrat rezoluția, dar s-a lucrat la partea de optimizări software. Cel puțin așa declară compania coreeană în materialele de lansare.

Și pe spate se păstrează același senzor principal de 108 megapixeli. Și restul de trei camere par să fie neschimbate. Un ultrawide de 12 megapixeli și două telephoto de 10 megapixeli, una dintre ele de tip periscop, cu zoom 10x, una standard, cu zoom 3x. Și aici ni se promite că s-a lucrat la partea de optimizare și de AI. Doar testele foto vor confirma dacă există diferențe între terminale.

La interior apare prima schimbare majoră, una așteptată de toată lumea. Telefonul se bazează pe noile generații de chipset-uri: Snapdragon 8 Gen 1 (cu GPU Adreno 730) de la Qualcomm sau Exynos 2200 (cu GPU AMD RDNA2 Xclipse 920) dezvoltat de Samsung. Acesta din urmă va ajunge în Europa.

La nivel de memorii avem o versiune de pornire cu doar 8 GB de RAM și capacitate internă de stocare de 128 GB. Variantele care trec la memoria RAM de 12 GB pot avea memorie internă de 256 GB, 512 GB și chiar 1 TB. Însă, față de generația anterioară, nu mai avem opțiunea de 16 GB de RAM.

Acumulatorul lui Samsung Galaxy S22 Ultra va avea o capacitate de 5000 mAh și se va putea încărca cu până la 45W. Există și suport pentru încărcarea wireless de 15W.

Sistemul de operare este Android 12 cu OneUI 4.1 peste el.

Telefonul va fi disponibil în Phantom Black, Phantom White, Green sau Burgundy. Alte culori, Graphite, Red și Sky Blue vor fi disponibile ulterior exclusiv în oferta Samsung.

Încă nu au fost detaliate în mod oficial prețurile, dar precomenzile încep de astăzi, cu livrări care pornesc în 25 februarie.

via GSM Arena   

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep