HomeFeaturedFocusApple lanseaza iOS 15.4 cu suport de recunoastere faciala atunci cand porti...

Apple lanseaza iOS 15.4 cu suport de recunoastere faciala atunci cand porti masca anti COVID

Aseară Apple a lansat noul iOS 15.4 cu suport pentru Universal Control și Face ID cu mască.
Aseară Apple a lansat noul iOS 15.4 cu suport pentru Universal Control și Face ID cu mască.

La aproape o lună de la lansarea iOS 15.3.1 Apple a dat drumul (aseară) la nou iOS 15.4, un update major pentru sistemul de operare mobil. În primul rând pentru că introduce opțiunea Universal Control ce permite folosirea mausului și a tastaturii pe mai multe dispozitive compatibile iPadOS și macOS (pentru asta e nevoie de iPadOS 15.4 și macOS 12.3).

Și apoi pentru că la aproape 2 ani de la începerea pandemiei COVID-19, Apple îmbunătățește recunoașterea facială (Face ID) făcând-o să meargă și atunci când utilizatorul poartă mască. În felul acesta devine mai simplu să se autorizeze plăți, să se deblocheze diverse aplicații atunci când suntem afară și purtăm mască.

Chiar dacă nu mai e obligatorie masca în România și în tot mai multe țări din Europa, funcționalitatea e binevenită.

Iar pentru noile modele iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max este introdus suportul pentru ProMotion asociat aplicațiilor terțe. Bine, ar mai fi și seturi noi de emoji-uri plus patch-urile de securitate aferente fiecărui update major.

Aș mai vrea să menționez că suportul pentru Universal Control a fost arătat de Apple anul trecut la WWDC 2021 și a venit 9 luni mai târziu, că Apple se mișcă repede.

iOS 15.4 este un pachet măricel – la 1,27 GB – și vă recomand să îl instalați de pe o conexiune WiFi. Dacă încă nu v-a fost semnalizat de către iPhone, atunci mergeți în Settings/General și apoi Software Update ca să vedeți dacă e disponibil. Clic pe Download and Install ca să îl descărcați și să îl instalați. Procesul o să dureze ceva, așa că asigurați-vă că aveți smartphone-ul încărcat cu cel puțin 50% din baterie.

Și cel mai important: pentru moment nu sunt semnalate probleme majore, dar mă aștept ca ele să apară cât de curând.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep