HomeMobileAndroidSamsung acuzata ca triseaza cu 10000 de aplicații în lista de Game...

Samsung acuzata ca triseaza cu 10000 de aplicații în lista de Game Optimizing Service pentru managementul bateriei

Prin GOS (Game Optimizing Service) Samsung de fapt umblă și la optimizarea a peste 10000 de alte aplicații ...
Prin GOS (Game Optimizing Service) Samsung de fapt umblă și la optimizarea a peste 10000 de alte aplicații …

Anul trecut am discutat despre comportamentul OnePlus care optimiza la maxim puterea de procesare pe flagship-urile sale în vederea obținerii celor mai bune performanțe în benchmark-uri în timp ce aplicațiile uzuale erau limitate drastic pentru conservarea bateriei. Se pare că acum Samsung ar face exact același lucru prin serviciul Game Optimizing Service.

Informația vine via Android Authority care citează detalii de pe câteva forumul coreene unde utilizatorii au analizat modul de funcționare a Game Optimizing Service și au descoperit că pe lângă accelerarea din jocuri, Samsung se ocupă și cu încetinirea a peste 10000 de aplicații (există și o listă publicată aici – nu vă sfătuiesc să deschideți fișierul Excel decât după ce vă asigurați să nu e infectat). Printre aplicațiile afectate sunt unele dintre cele mai folosite: TikTok, Microsoft Office, Instagram, Netflix, inclusiv aplicații proprii Samsung: Cloud și Pay. Însă, cele de benchmark sunt excluse, evident.

În esență ideea de a folosi soluții de optimizare pentru a prelungi durata de viață a bateriei nu e deloc rea – majoritatea producătorilor de laptop-uri, telefoane și tablete fac asta. Însă ar fi bine ca utilizatorii să fie informați despre aceste tactici, mai ales că optimizarea nu se face pe baza unor indicatori legați de nivelul de ocupare al procesorului ci implicit, pe baza numelui aplicațiilor. Ca să fiu mai exact, atunci când lansați o anumită aplicație – TikTok să zicem, aceasta va fi automat accelerată (sau din contră, va fi încetinită) fără să se ia în considerare ocuparea resurselor.

Asta înseamnă că strict pe baza benchmark-urilor utilizatorii s-ar putea să rămână cu o imagine falsă vizavi de viteza smartphone-ului lor și se pot trezi în situația în care aplicațiile merg foarte prost și nu știu de ce.

Până acum Samsung nu a venit cu o declarație oficială asupra acestui aspect. Când apar date noi, vi le spunem.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep