HomeCloud & MobilityMicrosoft Envision Romania are loc pe 17 mai, online

Microsoft Envision Romania are loc pe 17 mai, online

Microsoft România a anunțat că a noua ediție a evenimentului Microsoft Envision va avea loc pe data de 17 mai, online, iar la el vor participa cele mai importante voci din mediul de business, reprezentanți ai sectorului public, precum și câteva dintre cele mai dinamice startup-uri românești.

Invitații vor discuta despre modlul în care procesul de digitalizare influențează succesul companii și în general, la dezvoltarea economiei plus importanța deosebită pe care o are securitatea cibernetică vizavi de buna funcționare a activității unei afaceri.

Evenimentul va fi deschis de către Joacim Damgard, noul președinte Microsoft pentru Europa Centrală și de Est, care va aborda – în primul său discurs adresat pieței din România – subiecte care vizează modul în care transformarea digitală accelerată este percepută la nivelul regiunii, precum și despre avantajele competitive care pot transforma România într-un centru digital regional.

În completarea discursului său, Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, va vorbi despre peisajul digital local, despre rolul pe care compania  îl are în ceea ce privește accelerarea digitalizării și sprijinirea societății și economiei românești în a accesa toate oportunitățile avute la dispoziție în direcția unui viitor mai bun pentru toată lumea.

Din zona sectorului public sunt invitați Marcel Boloș – Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, europarlamentarul Victor Negrescu și Anton Rog – General de Brigadă și Director General al Centrului Național Cyberint care vor vorbi despre oportunitățile digitale ale României și valorificarea lor, dar si despre  evoluția peisajului cibernetic.

“Suntem aici de 25 de ani, timp în care am fost martorii unei transformări continue incredibile. Noi vedem în România un viitor centru de digitalizare regional, și chiar global, care mai are nevoie doar de un pas și câteva «ingrediente» pentru a deveni realitate. România are multe avantaje competitive pe care ne putem baza și care o pot departaja destul de ușor de alte state. Credem cu tărie că progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei și societății. Doar atunci vom beneficia pe deplin de avantajele pe care le generează inovația. De asemenea, ne dorim să rămânem un partener de încredere al comunității de afaceri de pe plan local, al organizațiilor din mediul public și al mediului academic, astfel încât să putem contura un viitor mai bun pentru toată lumea”, afirmă Bogdan Putinică.

Din agendă am văzut că există și o zonă legată de parteneriatele Microsoft cu diferite instituții de învățământ din țară, de la școli până la universități, iar Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va fi, de asemenea, prezent la Microsoft Envision Romania unde va vorbi despre modul în care percepe mediul academic modernizarea proceselor și a instrumentelor de predare.

Ca de obicei, evenimentul Microsoft Envision resprezintă o modalitate bună de a vedea ce se mai întâmplă în mediul de business din România, cine sunt principalii jucători și care este direcția pe următorii ani.

Am uitat să vă spun că evenimentul este în limba română, cu participare gratuită. De asta ar fi bine să vă înregistrați cât mai repede ca să fiți sigur că ați prins un loc. Detalii despre agendă și înregistrare găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep