HomeEvenimenteBUILDGitHub primește suportul de pair programming cu AI prin Copilot

GitHub primește suportul de pair programming cu AI prin Copilot

Copilot este un sistem de pair programming bazat pe AI, integrat de Microsoft în GitHub.
Copilot este un sistem de pair programming bazat pe AI, integrat de Microsoft în GitHub.

Tot la BUILD 2022 Microsoft a mai anunțat ceva foarte interesant: Copilot pentru GitHub. Este vorba despre o extensie de Visual Studio Code care activează sistemul de pair programming pentru GitHub, permițând programatorilor să scrie cod mai rapid.

Copilot folosește OpenAI Codex, un nou AI al Microsoft și OpenAI, fiind cea mai recentă expresie a colaborării dintre cele două entități. Scopul final al Copilot este să devină un produs comercial, dar pentru moment GitHub Copilot este lansat în variantă preview.

Funcționează cu o multitudine de platforme și limbaje de programare, în acest moment versiuni preview fiind disponibile pentru foarte multe gusturi, eficacitatea lui fiind dovedită pentru Python, JavaScript, TypeScript, Ruby și Go.

GitHub Copilot: cine e interesat se poate înscrie în programul Preview.

Codex a fost ”antrenat” folosind miliarde de linii de cod din Git alături de concepte natural language, ceea ce înseamnă că e capabil să înțeleagă atât limbajele de programare cât și exprimarea umană. Editorul Copilot din VS Code trimite comenzi către serviciul Copilot din GitHub, care activează OpenAI Codex ce sintetizează informația și oferă sugestii legate de linii de cod sau chiar metode ce ar putea fi folosite.

Ideea din spatele Copilot este că la maturitate, acest serviciu ar trebui să fie capabil să ofere suport pentru scrierea de cod cât mei eficient. Evident că odată ce programatorii vor începe să folosească acest serviciu și eficacitatea lui va crește – mă aștept ca fix din acest motiv să stea ceva mai mult în perioada de test/preview și să fie folosit intens de developeri pe cât mai multe platforme/limbaje de programare.

Dacă ideea vi se pare interesantă, puteți să vă înscrieți aici pentru a putea folosi versiunea Preview a GitHub Copilot.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep