HomeFeaturedFocusAsus ROG Phone 6 si ROG Phone 6 Pro prezentate oficial

Asus ROG Phone 6 si ROG Phone 6 Pro prezentate oficial

Asus ROG Phone 6

Noua generație de terminale de gaming de la Asus este aici. Vorbim de unele dintre cele mai apreciate telefoane de gaming, care tocmai au ajuns la generația a 6-a (fără reiterațiile intermediare). Asus ROG Phone 6 și ROG Phone 6 Pro au fost prezentate oficial. Cele două telefoane au destul de multe elemente în comun, așa cum ne-a obișnuit deja compania taiwaneză.

De fapt, cele două diferă doar la nivel de memorii. Iar Pro-ul are acel display secundar programabil pe partea din spate.

Ambele telefoane sunt echipate cu un display AMOLED cu diagonală de de 6,78 inchi. Rezoluția este fullHD+ (2448 x 1080 pixeli), iar rata de refresh este una spectaculoasă, de 156 Hz. Evident, cu praguri intermediare, în funcție de necesitățile aplicațiilor (a se citi jocurilor) rulate. Protecția ecranului este asigurată de Gorilla Glass Victus.

La interior ticăie un chipset de top Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, cea mai performantă opțiune pentru Androide. Memoria RAM este de 12 GB sau 16 GB pe Asus ROG Phone 6 și de 18 GB pe modelul Pro. Capacitatea internă de stocare, care nu va putea fi extinsă prin microSD este de 256 GB sau 512 GB.

Tot acest nucleu hardware este supravegheat de un sistem de răcire performant, care poate coborî temperatura procesorului cu până la 10 grade.

Evident, avem butoane suplimentare pentru experiența de gaming cât mai apropiată de cea de pe console. AirTrigger se numesc ele și sunt și pe muchia telefonului, și pe partea din spate a acestuia. Tot pentru partea de gaming să spunem că există la bord și jack-ul audio de 3.5 mm.

Telefonul vine și cu o certificare IPX4.

Camerele nu sunt chiar atât de importante pentru un telefon de gaming. Totuși avem un sistem de trei camere pe spate, cu un senzor principal de 50 MP, un ultrawide de 13 MP și un senzor macro de 5 MP. Camera foto frontală este de 12 MP.

Sistemul de operare este Android 12 cu interfața ROG UI și Zen UI peste el, iar acumulatorul de 6000 mAh se poate încărca rapid cu 65W. Evident că Asus ROG Phone 6 și ROG Phone 6 Pro vin cu accesorii dedicate, ca și predecesorii lor.

Prețurile pornesc de la 999 euro sau 5099 lei (ROG Phone 6 cu 12 GB de RAM și 256 GB memorie internă) și ajung până la 1299 euro sau 6599 lei pentru modelul Pro cu 18 GB de RAM și memorie internă de 512 GB. Cele două modelel ROG Phone 6 sunt deja disponibile la precomandă în România, iar Pro-ul vine în luna august.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep