HomeFeaturedFocusSe pot face plăți contactless cu câteva dispozitive wearable Xiaomi

Se pot face plăți contactless cu câteva dispozitive wearable Xiaomi

Xiaomi a încheiat parteneriate cu BCR și Mastercard pentru a putea permite câtorva din gagdet-urile sale să facă plăți contactless.
Xiaomi a încheiat parteneriate cu BCR și Mastercard pentru a putea permite câtorva din gagdet-urile sale să facă plăți contactless.

Xiaomi ne anunță că începând de astăzi e posibil să se facă plăți contactless în România cu NFC pe dispozitivele Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active. Se întâmplă ca urmare a încheierii unor parteneriate cu BCR și Mastercard în România.

Mai exact, doar utilizatorii de carduri Mastercard emise de BCR pot folosi această funcție pe dispozitivele Xiaomi menționate mai sus. Probabil că în viitorul apropiat Xiaomi o să încerce parteneriate și cu alte bănci în ideea să extindă utilizarea plăților contactless.

„În colaborare cu Mastercard și BCR, aducem în atenția publicului dispozitivele Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active, care oferă de acum o modalitate rapidă, sigură și convenabilă de a plăti. Încheierea acestor parteneriate în România este un pas foarte important pentru noi. Suntem convinși că gama wearables va fi esențială pentru ecosistemul plăților. Acestea sunt mai eficiente ca oricând, indiferent dacă este vorba despre plata alimentelor zilnice, a transportului public sau pur și simplu pentru a lua o cafea în timpul rutinei zilnice”, declară Gabriel Fârtat, Go to Market Manager AIoT Xiaomi Romania.

„Mastercard lucrează constant la dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care integrează în siguranță și cu ușurință plățile în viața de zi cu zi a oamenilor. Un astfel de exemplu sunt dispozitivele wearables, un accesoriu de nelipsit pentru monitorizarea activității fizice și nu numai. Noile versiuni de wearables Xiaomi îmbunătățesc interacțiunea fizică-digitală și oferă acum, pe lângă funcțiile clasice, și posibilitatea de a plăti contactless. Datorită tehnologiei Mastercard Digital Enablement Service, datele cardului sunt înlocuite cu un token unic pentru a securiza fiecare tranzacție, în orice situație de cumpărare și folosind orice dispozitiv. Ne bucurăm că, alături de BCR, le oferim clienților noștri încă un instrument de plată și posibilitatea să achiziționeze tot ceea ce își doresc, în deplină siguranță”, a declarat Ana Pochi, Account Management Director, Mastercard România.

Pentru că nu sunt utilizator al serviciilor BCR nu pot să vă spun cât de ușor este să faceți plăți contactless cu cele trei dispozitive Xiaomi (Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active). Bănuiesc că nu ar trebui să fie probleme majore odată ce funcția este activată din aplicația BCR.

Aplaud inițiativa Xiaomi pentru că am observat că sunt mulți fani ai brandului care și-au achiziționat dispozitivele wearable și acum le pot folosi și pentru plăți contactless.

Dacă printre voi sunt persoane care au un gadget wearable Xiaomi și card BCR, poate ne spun și nouă cum e experiența de plată.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep