HomeFeaturedFocusFacebook concediază 11.000 de angajați, iar Zuckerberg se umple de penibil

Facebook concediază 11.000 de angajați, iar Zuckerberg se umple de penibil

Facebook

Meta, compania care deține printre altele Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat oficial că va disponibiliza la nivel global nu mai puțin de 11.000 de angajați. Adică undeva la 13% din totalul angajaților săi din întreaga lume. O manevră care ne arată cel mai fidel cam cât de mare este gaura în care se află compania.

O situație dificilă în care comunicatul de presă, asumat direct de Mark Zuckerberg, spune că s-a ajuns datorită contextului economic global din ultimii doi, trei ani. Criza economică, războiul din Ucraina, COVID-ul, toate au fost arătate cu degetul. Mai puțin strategia defectuoasă a companiei, care a mizat aproape în exclusivitate pe veniturile din publicitate.

O strategie care a încercat să împingă tot mai multe companii înspre publicitate plătită (mai ales pe Facebook). Și pentru a-i împinge acolo, le-a limitat drastic expunerea în momentele în care nu mai plăteau reclamă. Ei bine, uite că majoritatea companiilor nu au reacționat așa cum s-ar fi așteptat Zuckerberg la acest șantaj indirect și neoficial.

Pentru a se umple și mai mult de penibil, fondatorul Facebook i-a numit pe cei pe care îi concediază niște angajați talentați și a declarat că îi pare rău pentru situația în care îi pune pe aceștia. Îi pare rău în mod special, dacă ar fi să îi copiem întocmai cuvintele.

Găsiți în link-ul de mai jos și măsurile pe care compania le ia față de acești oameni. Și nu sunt doar măsuri de suport, ci și limitări imediate ale accesului la toate platformele. Ca un soi de concesie, li se las adresa de mail încă câteva zile, pentru ca oamenii respectivi să își poată lua la revedere la la colegi și parteneri.

via Meta  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep