HomeFeaturedFocus5 idei de cadouri de Crăciun pentru tine sau familia ta

5 idei de cadouri de Crăciun pentru tine sau familia ta

Mai e puțin până la Crăciun și dacă încă nu ți-ai ales cadourile, te invit să găsești în acest articol niște idei pe care să le poți folosi.
Mai e puțin până la Crăciun și dacă încă nu ți-ai ales cadourile, te invit să găsești în acest articol niște idei pe care să le poți folosi.

Zilele trecute am văzut în mod întâmplător pe Twitter câteva postări în care oamenii spuneau că dacă tot nu și-au cumpărat nimic interesant în decursul acestui an, Crăciunul e momentul în care vor să își achiziționeze produse la care s-au gândit tot anul. Și pentru că perioada sărbătorilor de Crăciun este acel moment din an în care răspund la cele mai multe întrebări de genul: ”merită să cumpăr produsul X” sau ”Ce părere ai despre produsul Y?”, am dat curs invitației Samsung de a face o listă a celor mai faine produse lansate în acest an, pe care vi le recomand pe post de cadouri.

Sunt acele produse care se află pe lista mea de cumpărături.

Galaxy Z Flip4: smartphone-ul versatil

O să încep cu telefonul pliabil Galaxy Z Flip4, primul produs de pe listă. În 2022 Samsung a continuat să îmbunătățească seria de smartphone-uri pliabile venind cu cele două variante Z Fold4 și Z Flip4. Am stat mult să mă decid între Z Flip4 și Z Fold4, balanța înclinând spre primul din două motive: mereu mi-a plăcut ideea de smartphone pliabil (de altfel primul meu smartphone a fost unul pliabil) pentru că îți dă un aer interesant și dimensiunea ocupată în buzunar este mult mai mică. Acum, când tehnologia display-urilor a progresat semnificativ, Galaxy Z Flip4 este exact ceea ce aștepți de la un astfel de produs.

Și pentru că Samsung a găsit o soluție să pună cel mai nou cipset pe pliabile, Galaxy Z Flip4 îți oferă și cea mai bună performanță posibilă (folosește cipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1) împreună cu 5G și un sistem bun de camere foto. Autonomia e suficientă pentru o zi (3700 mAh), iar pentru cei ce îl folosesc intens încărcarea Super Fast Charging îl readuce la capacitate maximă într-un timp foarte scurt. Bonus, prețul e unul foarte ok (îl puteți găsi aici) în momentul de față.

Când s-a lansat am fost puțin reticent vizavi de modul în care ecranul se va comporta însă în timp l-am văzut folosit intens de cunoscuți fără probleme vizavi de pliurile ecranului.

Galaxy Watch5 Pro LTE: cea mai bună soluție de wearOS pentru Android

Galaxy Watch5 Pro.

M-am obișnuit atât de tare cu un ceas smart încât nu prea mai îmi vine să revin la ceasurile clasice. De asta mă uit mereu la noile generații și sper că fiecare nou model este superior celui precedent.

Când Samsung a anunțat colaborarea cu Google și că pune wearOS pe ceasurile din seria Galaxy Watch lucrurile s-au simplificat extrem de mult pentru orice utilizator de Android care își dorește să aibă serviciile Google cât mai aproape – fizic J, la încheietura mâinii. Combinația dintre display-ul excelent al Samsung, experiența în crearea de produse wearable și serviciile Google fac din gama Galaxy Watch5 cele mai bune produse din această categorie.

M-am uitat după modelul Galaxy Watch5 Pro, în speță la modelul LTE Black Titanium pe care îl consider cel mai bine realizat din toată seria. Display-ul cu cristal de safir e rezistent la zgârieturi, calitatea lui este deosebită, culorile se văd perfect. Toate cele de mai sus vin peste cea mai bună baterie a seriei (ar trebui să țină minim 3 zile) și îmbină o grămadă de senzori pentru monitorizarea activității fizice: de la SpO2 și până la ritmul cardiac sau monitorizarea tensiunii arteriale.

Împreună oferă o soluție hibridă pentru persoanele care vor să aibă și un ceas smart care arată bine dar și un instrument cu care să își poată monitoriza aspectele importante legate de sănătate – ultimii 3 ani ne-au arătat că e bine să urmărim atent semnele și să acționăm din timp atunci când vedem că apar anomalii – tehnologia software din Galaxy Watch5 Pro e capabilă să facă analize complexe și să ofere date despre starea generală de sănătate și progresul vizavi de activitățile fizice (aici pun și monitorizarea somnului).

Dar peste toate astea puterea adusă de integrarea serviciilor Google definitivează ansamblul propus, după cum am menționat deja. Google Assistant, Maps sunt în top.

Și am zis că prefer modelul LTE pentru că am ajuns să apreciez acest aspect atunci când vreau să ies să fac sport și nu am dispoziția de a căra după mine telefonul, sau nu am loc unde să îl pun într-un loc sigur.

Dacă vreți să vedeți mai multe detalii oficiale despre Galaxy Watch5 Pro, le găsiți aici.

Neo QLED, 8K Smart 55QN700B, 138 cm

Samsung Neo QLED 8K.

Televizorul meu din sufragerie are deja 11 ani și pentru că a început să dea semne de oboseală am studiat atent oferta de produse lansate în acest an. Modelul Samsung Neo QLED 55QN700B (cel de 138 de cm, ca să nu deranjeze sufrageria) mi-a atras atenția în mod special pentru că sunt de părere că atunci când îți iei un produs de folosință îndelungată (cum am zis, actualul meu televizor smart are deja 11 ani) e bine să te orientezi către cel mai bun de pe piață ca să nu te trezești că în 2-3 ani începe să îți pară rău că nu ai făcut asta.

Noua serie a gamei Neo QLED vine cu tehnologia Quantum Matrix Pro prin care lumina e controlată cu precizie și oferă detalii deosebite atât în imaginile întunecate cât și în cele mai luminoase. Adaug contrastul foarte bun și culorile bogate, evidențiate prin suportul pentru HDR10+ și sistemul anti reflecție care își arată valoarea în zilele însorite de vară când vrei să te bucuri la maxim de imagini și culori, fără să trebuiască să te ridici de pe canapea și să faci întuneric în cameră.

Vedere din lateral Neo QLED 8K.

Pentru unii dintre noi și aspectul televizorului este un factor important, iar aici modelele Neo QLED ies n evidență datorită unui profil extrem de subțire, care îi permit să se estompeze în pe fundalul peretelui.

Rezoluția 8K – adică 33 de milioane de pixeli (pe o matrice de 7680 x 4320 pixeli) e un standard care abia acum începe să își facă simțită prezența, ceea ce înseamnă că încă 4-5 ani televizorul va fi unul de top și pregătit pentru ceea ce urmează.

O imagine bună trebuie să fie acompaniată de un sunet de calitate, iar aici sistemul de sunet dinamic virtual cu OTS Lite (Object Tracking Sound Lite) ajută la crearea unui sentiment de scufundare în atmosfera filmului.

Am lăsat mai spre final partea de conectivitate și elementele smart. Televizorul poate juca rolul unui Smart Hub Samsung integrat cu SmartThings. Posesorii de telefoane sau tablete Samsung pot folosi soluția DeX ca să transforme televizorul într-un monitor mai mare, sau pot să afișeze informațiile de pe aceste gadget-uri într-o fereastră separată, direct pe televizor. Iar direct pe televizor puteți instala fără probleme toate aplicațiile serviciilor importante de streaming. Mai adaug WiFi 5, Bleutooth 5.3, LAN, 1 x HDMI 3 și 4 HDMI ca să închei lista de dotări.

Practic primești tot ce ai nevoie pentru a putea conecta orice la televizor ca să te bucuri de calitate și sunet la nivel maxim.

Detalii despre televizorul Neo QLED, 8K Smart 55QN700B găsiți aici.

Aspirator vertical Bespoke Jet One Pro Extra, VS20A95973B/GE

Continui lista cu o chestie la care mă gândesc de foarte mult timp: un aspirator vertical. De când am testat Dyson V15 mi-a fost clar că deși pare un moft, un aspirator vertical este ideal pentru casă (cu atât mai mult pentru un apartament).

Vă spun doar atât: când copiii varsă pâmântul din vază, cutia de cereale sau când vrei să scapi rapid de firele de păr ale animalului de companie, e mult mai la îndemână să iei un aspirator vertical și să aspiri decât să te duci să asamblezi soluția clasică.

Mai pe larg, un aspirator vertical trebuie să fie ușor ca să îl poți manevra fără să faci febră, suficient de puternic încât să tragă praful și din covor, să aibă autonomie de minim 30-40 de minute cât să îți ajungă pentru o sesiune completă de făcut curat prin casă. Iar dacă vine apoi cu un set complet de accesorii pentru covoare, colțuri, mașină, zonele greu accesibile de sub pat/mobilă și au și soluții moderne de filtrare a prafului în care 99.999% din particule sunt oprite, atunci ai în față un produs ideal.

Modelul VS20A95973B/GE al seriei Bespoke Jet One Pro Extra răspunde la toate cerințele de mai sus, oferind un sistem de aspirare cu o putere de până la 580W cu o baterie detașabilă (să o poți încărca mai ușor) cu autonomie de până la 120 min (cu două baterii și încărcare completă în 3.5 ore a unei baterii) și durată de viață de până la 700 de cicluri de încărcare (undeva la 5 ani).

Toate detaliile legate de funcționare: putere de aspirare, calitatea filtrului, nivelul bateriei) sunt disponibile direct pe ecranul înglobat în aparat.

Și ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că poți adăuga o soluție All-in-one Clean Station prin care să poți goli elegant rezervorul de praf, fără să ajungi în situația în care te umpli de praf și/sau îl verși prin casă dacă nu îl manevrezi cu atenție maximă. Samsung a venit cu ideea de a oferi soluția de golire, care se face prin care pui aspiratorul vertical deasupra stației Clean Station și faci golirea în mod igienic, în timp ce bateria se încarcă.

Nu în ultimul rând aspiratorul poate folosi peria Spray Spinning Sweeper cu capete duble, ce se rotesc la 260 rpm, cu opțiunea de pulverizare a apei din recipientul de 150ml pentru o curățare mai bună a podelelor.

Mai multe detalii despre aspiratorul vertical Bespoke Jet One Pro Extra, VS20A95973B/GE se găsesc aici.

Smart Monitor UHD 32″ cu Conectivitate Mobilă (LS32AM700URXEN)

Înainte de pandemie nu simțeam neapărat nevoia de a avea un monitor acasă, cu atât mai puțin unul de calitate, pentru că timpul petrecut acasă în fața laptop-ului era relativ redus. Însă de când am început să lucrez de acasă și stau 10-12 ore la birou (prea mult, știu) pentru scris cod și articole, simt nevoia acută a unui monitor performant. Am de la firmă unul normal (un Dell de 23 inci) pe care l-am folosit la birou vreo 3 ani fără să îi găsesc vreun cusur. Nu știu cum se face, dar de când lucrez de acasă am devenit mai atent la luminozitate, culori, rata de refresh etc. chestii care până acum nu erau relevante.

Nu mă joc pe monitor (Xbox-ul e pus pe Smart TV) și nici nu mă uit la filme, însă după ce am testat câteva modele mai avansate de monitoare, mi-am schimbat opinia.

Fiind și un fan al tehnologiei DeX, lansarea monitorului Samsung Smart Monitor UHD cu Conectivitate Mobilă LS32AM700URXEN mi-a dat o direcție în care să mă uit. Ideea e așa: acest monitor combină serviciul media OTT, conectivitatea mobilă și capacitățile PC-ului la distanță, fiind o soluție excelentă pentru lucru de acasă.

Poți lega laptop-ul prin fir sau wireless, la fel și/sau telefonul Samsung cu DeX ca să poți lucra pe un ecran mai mare. Sau dacă e nevoie, legi un iPad sau un MacBook prin AirPlay 2, ca să scapi de fire, îmbunătățind fluxul de lucru.

Are o rezoluție de doar 3840 x 2160 pixeli pe care o consider bună (atâta vreme cât stai la maxim 50cm de monitor, o rezoluție mai mare mi-a creat probleme în urmărirea informației de pe ecran) pentru development – pe diagonala de 32 de inci ai suficient loc să pui VisualStudio/RubyMine, o fereastră Command Line și un browser ca să lucrezi eficient și să nu mai schimbi mereu ferestrele.

Nivelul de luminozitate tipică este între 200 și 250 cd /m2, iar contrastul merge la 3000:1. Unghiul de vizualizare este larg – 178 de grade iar aspectul este 16:9. Are 2 porturi HDMI, 3 USB, 1 USB Type-C și conexiuni WiFi5 și Bluetooth 4.2.

All-in-one e o soluție perfectă pentru situațiile în care ai nevoie să conectezi simultan mai multe dispozitive și o poți face simplu și eficient.

Bonus: monitorul poate fi montat și direct pe perete, dacă vreți să faceți asta!

Detalii mai multe despre monitorul Samsung Smart Monitor UHD cu Conectivitate Mobilă LS32AM700URXEN găsiți aici.

Acestea fiind zise, sper să te fi ajutat să descoperi o idee de cadou la care nu te-ai  gândit sau un gadget pe care vrei să îl achiziționați.

Și dacă tot am ajuns cu discuția aici, care sunt gadget-urile ce se află pe lista ta de viitoare cumpărături?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep