HomeMobileAndroidGoogle a lansat Android 14 Developer Preview

Google a lansat Android 14 Developer Preview

Prima versiune de test pentru Android 14 e disponibilă pentru download prin programul Google Developer Preview.
Prima versiune de test pentru Android 14 e disponibilă pentru download prin programul Google Developer Preview.

Aseară a fost lansată prima versiune de test Android 14 prin programul Google Developer Preview și posesorii de aparate Pixel o pot instala. Este o versiune incipientă, căreia îi lipsesc multe din funcțiile ce vor veni în versiunea finală. Pentru moment doar aparatele Pixel pot folosi Android 14 Developer Preview, în speță Pixel 4a și mai noi.

Cine nu are un smartphone Pixel dar vrea să vadă cum arată acest build îl poate instala într-un emulator și să se joace cu el – de fapt asta e și ideea primului build: să ofere dezvoltatorilor o idee despre cum arată Android 14 și să le ofere posibilitatea de a-și rula aplicațiile.

Sunt totuși câteva funcții care pot fi testate: opțiunea de folosire a redimensionării fonturilor până la 200%, Grammatical Inflection API prin care dezvoltatorii pot folosi în aplicații texte care își schimbă forma în funcție de sexul celui căruia i se adresează.

Tot ieri Google a oferit și informații legate de modul în care va evolua lansarea Android 14:

Graficul dezvoltării Android 14.

În fiecare lună va ieși câte un build de test, primul beta vine în Aprilie și lansarea ar trebui să fie undeva în August/Septembrie.

Mă gândesc că odată cu prima versiune beta și aparatele non-Pixel acceptate în programul de testare vor putea folosi Android 14. Rămâne să vedem ce brand-uri vor fi partenere în acest an.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep