HomeMobileAndroidE posibil ca Samsung sa foloseasca doar Snapdragon 8 Gen 3 pentru...

E posibil ca Samsung sa foloseasca doar Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy S24 Ultra

Se pare că Samsung va folosi platforma Snapdragon 8 Gen 3 pentru viitorul Galaxy S24 Ultra.
Se pare că Samsung va folosi platforma Snapdragon 8 Gen 3 pentru viitorul Galaxy S24 Ultra.

De obicei Samsung folosește două tipuri de cipset-uri pentru flagship-urile sale: cu propriul Exynos, în marea majoritate a țărilor unde vinde și Snapdragon pentru USA, China și Canada. De data asta e posibil ca viitorul Galaxy S24 Ultra să vină doar cu Snapdragon 8 Gen 3, dacă e să ne luăm după niște informații oferite chiar de Samsung.

Într-un nou material video publicat de Samsung despre funcționalitatea Zoom Anyplace din viitoarea cameră ISOCELL (200MP), se menționează că performanța este ˝îmbunătățită de motorul AI al Qualcomm˝ și ni se arată un procesor Snapdragon 8 Gen 3.

În condițiile în care Galaxy S23 Ultra are senzor de 200MP dar nu folosește Zoom Anyplace, e foarte posibil ca S24 Ultra cu Zoom Anyplace să fie posibil doar cu un procesor Snapdragon 8 Gen 3.

Ideea Zoom Anyplace este că poate captura simultan atât imaginea de ansamblu cât și zonele unde este activată opțiunea de mărire, pe filme 4K. Și merge doar cu senzor de 200MP. Asta permite utilizatorului să selecteze un subiect din cadru și sistemul va ști să îl urmărească automat, cu focusul pe el. Mai mult, cele două stream-uri video înregistrare simultan vor fi salvate la rezoluția maximă. E o chestie care la nivel teoretic sună bine, cu practica o să fie ceva mai complicat, după cum știți, trecerea la senzori de 100+MP nu a produs efectele dorite, în ciuda acestor opțiuni ˝avansate˝de zoom.

Și pe lângă Zoom Anyplace, Samsung va mai aduce și E2E AI Remosaic pentru poze, opțiune prin care pozele capturate în timpul înregistrării video se procesează în paralel, cu viteză mai mare.

Ambele opțiuni vor fi disponibile pe S24 Ultra, care după cum știți va fi prezentat anul viitor. Și chiar dacă Qualcomm nu a zis nimic de Samsung săptămâna asta, atunci când a prezentat noile modele, materialul video de mai sus e un argument puternic care ne indică colaborarea dintre cele două companii.

Mult timp Exynos a fost un cipset mai bun decât Qualcomm pe aparatele Samsung, însă în ultimii ani balanța s-a schimbat și Samsung a decis că nu merită să țină în loc performanța flagship-urilor sale, doar pentru a menține Exynos pe ele.

via sm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep