HomeMobileAndroidPrognoza meteo ajunge si pe Google Maps de Android ... la 4...

Prognoza meteo ajunge si pe Google Maps de Android … la 4 ani dupa iOS!

În ciuda faptului că Google încearcă să ofere experiențe unice, personalizate, utilizatorilor de Android (în special celor de Pixel), există încă multe elemente care sunt specifice doar … iOS. Da, ați citit bine: pe iOS Google oferă chestii ce nu există pe Android, deși te-ai fi așteptat să fie invers.

Acum vorbim strict despre afișarea informațiilor despre vreme pe Google Maps de iOS – nu trebuie să faceți/activați nimic special: deschideți aplicația Google Maps și veți vedea că atunci când aveți un nivel rezonabil de detaliu, apare și un mic icon (în stânga sus) în care aveți prognoza meteo pentru locația respectivă. La prima vedere nu e ceva major, dar cine călătorește des știe cât de utilă e treaba asta atunci când te pregătești să pleci la drum pentru că ai o idee despre cum o să fie vremea la destinație. Evident că nu e ceva fără de care să nu poți trăi, doar că e ciudat că așa ceva există pe iOS și nu pe Android.

Dar lucrurile par că se vor schimba pentru că deja există utilizatori de Android care afirmă că au așa ceva pe Android. Via Android Police, am citit că Nail Sadykov, cel ce are canalul Google News pe Telegram, a postat o informație conform căreia prognoza meteo apare și Google Maps de Android.

Cu clic pe icon-ul respectiv se deschide o fereastră unde sunt oferite informații mai detaliate despre vreme, treabă ce nu e activă pe iOS (că tot vorbeam de diferențe). Știm foarte bine că Google, la fel ca Microsoft, face din când în când teste pe anumite eșantioane ca să ia feedback vizavi de noile opțiuni.

Cum așa ceva există pe iOS, e clar că va ajunge și pe Google Maps de Android. Când? Poate că mai repede decât mai târziu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep