HomeFeaturedFocusQualcomm a prezentat oficial Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomm a prezentat oficial Snapdragon 7 Gen 3

Snapdragon 7 Gen 3

Americanii de la Qualcomm au prezentat oficial noul lor chipset pentru zona de mid-range, modelul Snapdragon 7 Gen 3. Teoretic acesta ar trebui să fie un succesor pentru Snapdragon 7 Gen 2 și Snapdragon 7+ Gen 2. În realitate se poziționează cumva între cele două versiuni anterioare.

Tocmai de aceea, comunicatele de presă îl compară cu versiunea de acum un an și ceva, Snapdragon 7 Gen 1. În comparație cu acesta, noul chipset este cu 15% mai rapid la nivel de CPU, cu 50% mai rapid în zona de preformanțe grafice (GPU) și cu 20% mai eficient în ceea ce privește consumul de energie.

Noul chipset Snapdragon 7 Gen 3 este construit pe tehnologii TSMC de 4nm. Are o arhitectură octa-core. Vine echipat cu un nucleu prime Kyro cu frecvență de 2.63 GHz. Urmează trei nuclee de performanță, cu o viteză de tact de 2.4 GHz și patru nuclee eficiente, tactate la 1.8 GHz.

Este echipat cu un procesor suplimentar Qualcomm Spectra ISP, care asigură suportul pentru senzori foto cu rezoluție de până la 200 MP. La nivel de display, sunt suportate rezoluții 4K (cu o rată de refresh de 60 Hz).

Primele dispozitive care vor integra noul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 ar trebui să apară chiar luna aceasta. Printre producătorii menționați în cadrul evenimentului de lansare, Honor și Vivo au ocupat locuri de frunte. Mai multe detalii despre noul chipset găsiți în link-ul sursă.

via Qualcomm

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep