HomeFeaturedFocusApple a lansat iOS 17.2 cu aplicatia Journal si suport pentru inregistrare...

Apple a lansat iOS 17.2 cu aplicatia Journal si suport pentru inregistrare video 3D

Marți seară a ieșit iOS 17.2 al doilea mare pachet de update-uri promise de Apple odată cu lansarea iOS 17.
Marți seară a ieșit iOS 17.2 al doilea mare pachet de update-uri promise de Apple odată cu lansarea iOS 17.

Marți seara Apple a lansat iOS 17.2 cu un set important de adiții și bugfix-uri. Vorbim despre introducerea aplicației Journal, posibilitatea de înregistrare video complexă pentru conținut gata de a fi redat pe ochelarii Apple, noi elemente pentru Action button etc.

Anunțată la WWDC 2023, aplicația Journal vrea să fie un fel de blog local, unde utilizatorii să poată introduce chestii reprezentative pentru fiecare zi în parte – m-am jucat puțin cu Journal și mi se pare simplă, departe de ceea ce mă gândeam că o să fie atât la nivel conceptual cât și la interfață.

Însă cel mai important lucru ce trebuie reținut vizavi de Journal este că dacă până acum nu aveați suficiente aplicații care să vă urmărească activitatea pe telefon, mai puneți una. Practic, odată ce lansați Journal o să vă ceară dreptul să urmărească activitatea (Apple Music, Photos etc.) în așa fel încât să poată ˝ghici˝ce chestii memorabile veți dori să puneți în Journal. Dat fiind că utilitatea e limitată, mi se pare un mare risc de securitate.

Altă treabă care nu o să vă folosească la nimic e posibilitatea de a înregistra materiale video ˝spatial˝, adică 3D, gata de a fi redat pe ochelarii Vision Pro. Pe lângă faptul că vă mănâncă toată memoria de pe card, nici nu prea aveți unde consuma acest tip de materiale.

Mai departe, iOS 17.2 aduce noi opțiuni pentru Action Button, una dintre ele este să faceți o rutină care să traducă automat anumite fraze. Mai putem vorbi de widget-uri noi pentru Weather (oferă ceva mai multe detalii legate de vreme, vânt, precipitații etc.), îmbunătățiri pentru Message (dacă sunteți utilizator, evident).

Cred că singurul lucru cu adevărat util adus de iOS 17.2 e faptul că odată cu el e adus suportul de încărcare rapidă Qi2 pentru iPhone 13 și iPhone 14, adică încărcare 15W wireless fără MagSafe – treaba asta e făcută tot în ideea că la un moment dat UE o să îi tragă la răspundere că au blocat intenționat viteza de încărcare pentru ca ˝fraierii˝ să cumpere adaptoare Apple.

Și mai sunt alte mici chestii pe care e posibil să nu le descoperiți în iOS 17.2 Cu toate astea, vă recomand să faceți rapid update-ul (dacă încă nu ați făcut asta) pentru că … securitate și optimizare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep